Trabzonspor’da F.Bahçe maçında mağlubiyetin ve şike soruşturmasındaki alınan kararların etkisi sonrasında taraftarların A.Aker’de Başkan Sadri Şener’e yönelik tepkisi, maç sonrası isyana dönüşmüştü. Saatlerce A.Aker’in önünden ayrılmayan Bordo-Mavili taraftarlar, Başkan Şener’in protokolden çıkıp arabasına binerken, yumurta ve su şişeleri ile tepkilerini arttırması üzerine, “Eğer bana kendi stadımda yumurta atılıyorsa, demek ki istenmiyorum. Böyle bir ortamda burada durmamın da bir anlamı yok. Gereğini yapmalıyım” diyerek İstanbul’a giden ve istifa kararı alan Başkan Şener, so’n anda kararından vazgeçirildi. Yöneticilerin yoğun baskıları sonucu şimdilik istifadan vazgeçen Şener’in kaderi ise UEFA’ya bağlı.

Şener’in önünde şimdi 3 senaryo var:

İLK SENARYO: UEFA, FENERBAHÇE’Yİ MEN EDİP, TRABZONSPAR’A CEZA VERMEZSE…
Böyle bir senaryoda Başkan Şener’in güven tazelemek adına Olağanüstü Kongre kararı alacağı kaydedildi. Bu noktada Başkan Şener’in en büyük kozu ise yeni ve daha güçlü bir yönetim ile yola devam isteği olacak…

İKİNCİ SENORYA: UEFA TÜRK TAKIMLARININ TÜMÜNÜ MEN EDERSE…

ÜÇÜNCÜ SENORYA: UEFA HİÇ BİR TÜRK TAKIMINA CEZA VERMEZSE…

Aslında bu iki olasılığın da sonucu aynı. Her iki durumda Trabzonspor Başkanı Şener, istifa edecek ve aday olmayacak. Trabzonspor Olağanüstü Genel Kurul ile yeni başkanını seçecek ve artık her şey sıfırdan yeni bir başkan ve yönetim kurulu ile yoluna devam edecek.

ŞENOL GÜNEŞ’İN DURUMU:
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in UEFA’nın kararına göre, başkanlıktaki kaderi çizilirken Güneş’in Trabzonspor’da ki geleceği de Başkan Şener’e odaklı. Şener’in, son Fenerbahçe maçında Aykut Kocaman ile el sıkışan Güneş’e Bordo-Mavili camiadan büyük tepki çekmesi Başkan Şener’in de dikkatini çekti. Şener’in Başkan seçilmesi halinde Güneş ile yola devam etmeyeceği yönünde iddialar dillendirilmeye başlandı.
Kocaman’ın, hem geçen sene hemde bu sene Trabzonspor hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle, Güneş’in Kocaman’ın elini sıkması bu noktada gelen tepkilerin en büyük nedeni olarak gösteriliyor.