61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, NTV'de katıldığı canlı yayında Fenerbahçe'nin, Bordo-Mavilileri kendi yaptığı şikenin içine çekmek için yaptığı şikayetleri de ortaya çıkardı. Bordo-Mavililerin Fenerbahçe tarafından UEFA'ya, UEFA Tahkim Kuruluna, TFF Etik Kuruluna 2 kez olmak üzere şikayet edildiğini kaydeden Usta, "Fenerbahçe’nin şikayetleri nedeniyle tam 13 yerde ceza hukuk ve sportif tarafta Trabzonspor ceza verilmiyor.
 2010-11’de UEFA Avrupa Ligine alınıyor. Bizi alırken önümüze hiç bir engel çıkarmıyor. Sonra bizi Şampiyonlar Ligine alıyor.

Bizi tekrar Avrupa’ya alıyor. Avrupa’ya giden her hangi bir kulüp, şikeye bulaşmadım diye evrak veriyor. Fenerbahçe’de de o dönemde Serkan Acar vermişti. Sonra Fenerbahçe’nin CAS ve UEFA’da kararları çıkınca “Siz bize bunu nasıl yaparsınız” diye konu olmuştu.
Biz de doğası gereği Avrupa’ya her sene veriyoruz. Eğer bizimle ilgili bir şey olsa bunu yapacak.
 
Trabzonspor bu arada defalarca gidiyor. Sonra TFF etik kurulu, bizimle ilgili aleyhimizde hiç bir karar almıyor. 13 tane yerden geçiyor Trabzonspor. 13 yerden bir ceza gelmedi.

Fenerbahçe bizi UEFA disiplin kuruluna "itiraz ettiği Usul Dinlemelerde Trabzonspor'da şunlar var" diye şikayet etti. O dinlemeler usulsüzdür nasıl bize UEFA CAS ceza veriyor diye şikayet ediyorlar ya Trabzonpor'u o dinlemelerle şikayet ettiler. Onlar biliyor ki UEFA, CAS o dinlemelere baktığında tatmin olursa bize de ceza verirler diye şikayet ettiler. Ama ceza verilmedi"