Trabzonspor’un merakla beklenen Akyazı Stadının açılmasına sayılı günler kala Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’dan çarpıcı açıklamalar geldi. Bordo-mavililerin önemli gelirler beklediği Akyazı ile ilgili Başkan Usta, umutsuz konuştu. Usta,  “Basit bir hesapla şunu söyleyebiliriz; 1 yılda elde edilecek loca geliri, seyirci geliri, stadın isim hakkı gelirini toplayın ki bu çok ciddi bir rakam eder, bu bile borçtan kaynaklanan yıllık faizi bile ödeyemiyor. Öyle bir sistem ile karşı karşıyayız ki, yeni statla elde edilecek ciddi boyutlardaki gelir bile borcun faizini karşılayamıyor. Böyle bir açıktan bahsediyoruz. Bizim için stadın isim sponsorluğu da diğerleri de çok önemli. Her alanda, hep birlikte koşturmaya devam ediyoruz" dedi.
 
Başkan Usta, maçlarını yapmak için artık neredeyse günleri saydıkları Akyazı Stadı için de görüşlerini dile getirdi. Çok önemli bir eser ortaya çıktığını belirten Usta, “Yıllar yılı uğraşı verilen büyük emekler var orada. Camia olarak emeği olan herkese gönülden teşekkür etmemiz gerekiyor. Bu büyük eser birçok kurumun işbirliği ile ortaya çıktı. Artık sonuna geldik. Adanaspor maçıyla başlarız diye düşünüyorum. Stadı açmak için Türkiye Futbol Federasyonu'nun da onay vermesi gerekiyor. Onlar da maç oynanıp oynanmayacağına karar vermek için bir ekip gönderiyor. Haliyle TFF, TOKİ, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile koordinasyon içindeyiz" diye konuştu.
 
Stadın isim sponsorluğu konusunda görüşmelerin sürdüğünü belirten Usta, “Stadın isim sponsorluğu yanında diğer sponsorluklar da var. Aslında çok alanda ciddi sponsorluklar yaptık. İsim sponsoru olarak düşündüğümüz bir firma vardı. Onu da isim sponsorluğu kadar olmasa da önemli bir rakam ile bir başka sponsorluğa kaydırdık. Şu anda isim sponsoru kesin değil. Bakalım stat açılana kadar adını koyabilecek miyiz? O da sonlara doğru yaklaşıyor" şeklinde görüşlerini dile getirdi.