19 Mayıs Stadı’ndaki kongrede 6 bin 920 üye oy kullanacak. İbrahim Hacıosmanoğlu, Muharrem Usta, Emre Aksoy, Hakan Kulaçoğlu, Metin Atasoy başkanlık koltuğuna oturmak için yarışacak. Çekilen kurada Aksoy beyaz, Kulaçoğlu sarı, Hacıosmanoğlu yeşil, Atasoy kırmızı, Usta ise turkuaz pusula ile seçime katılacakları belirlendi. Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak seçim sürecinde gösterdikleri olgun tavırlar nedeniyle tüm adaylara teşekkür ederken başkan adayları da, birbirlerine sarılarak başarılar diledi.    

GENEL KURUL BAŞLADI
Trabzonspor Olağanüstü Genel Kurulu Başladı.  Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, salonda bulunan az sayıda Genel Kurul üyesinin alkışları arasında girdi.

Yönetim Kuruluna ayrılan yere oturan Başkan Şener, bu sırada görüntü alan basın mensuplarına ‘Aha da kurtuluyorsunuz benden” şeklinde espri yaptı.

BAŞKAN ŞENER SALONA GİRDİ
Bakan Şener, salona geldikten sonra Genel Sekreter Hasan Yener’e genel kurulun başlatılmasını söyledi. Genel Kurul Divan Başkanlığının seçimi ile devam etti.



GENEL KURULDAN İLGİNÇ DETAYLAR:

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ OYLAMASI YAPILDI
Trabzonspor'da Tüzük değişikliği ile ilgili oylama yapılıyor. Bu değişiklikle yönetimin görev süresinin uzatılması hedefleniyor. Bu noktada 6 ay sonra Aralık ayında yapılacak Olağan Genel Kurulun ertelenerek 2 yıl 7 ay sonra yapılmsı hedefleniyor. Bu noktada salonda ilk olarak Divan Başkanı Ali Özbak, bir konuşma yaptı. Tüzük değişikliği ile ilgili bilgi verdi. Ardından konuyla ilgili delegeler de görüşlerini aktarıyor. 3 kişi lehte, 3 kişi aleyhte konuşma yaptı. 

Bu genel kurulun en hayati kararlarından biri olan ve yönetimin görev süresinin 2 yıl 7 ay uzatılmasını karar bağlayacak olan Tüzük Değişikliği oylamasına geçildi. Salonda bulunanlar oylama tekniği konusunda farklı görüşler dile getriiyor. Kimin nasıl oy kullandığı maddenin oylamasında nasıl bir yöntem uygulanacağı tam bir kargaşaya neden oldu. Divan Başkanı Suat Hacısalihoğlu 19 Mayıs Spor Salonunun sağ ve sol tribünlerinde ki oyları saymak için 2 şer kişi görevlendirildiğini açıkladı. 
Henüz daha oylamaya geçilmedi...

HACISALİHOĞLU KAFALARI KARIŞTIRDI
Oylama esnasında ciddi şekilde karışılkıl oldu. Salonun dışında bir çok kişi salonun içine giremeyince itirazlar oluştu. Oyların sayılmasında da kargaşa yaşandı. 

Oylar sayılırken önce salon da karışıklık oluştu. Mükerrer oy kullanılabileceği gerekçesi ile Divan Başkanı Suat Hacısalihoğlu, önce salon dışında sandık kurulacağını ve burada oy kullanılabileceğini istedi. Ancak Hacısalihoğlu'nun bu söylemi üzerine genel kurul üyeleri divanın başında toplantı. Yapılan itirazlar sonrası ilk oylamada yapılan sonuçlar baz alındı. Buna göre Hacısalihoğlu, Evet oyu 588 hayır oyu 269 kişi çıktığını söyledi. Bu sonuçla 857 kişinin oy kullandığını kaydeden Hacısalihoğlu, yine tartışma yaratacak bir konuşma yaptı. İlk etapta yüzde 70'e takemül ettiğini kaydeden Hacısalihoğlu 'Tüzük değişikliği kabul edilmedi' dedi. Ancak hesaplama hatası yaptıklarını kaydeden Hacısalihoğlu, sonrasında ise, yüzde 68.6 olduğu gerekçesi ile 'Tüzük değişikliğinin kabul edildiğini' söyledi

Ancak sonrasında yeniden açıklama yapan Hacısalihoğlu, bu kez tüzük değişikliğinin kabul edilmediğini söyledi. Bunun üzerine salonda yoğun tartışmalar yaşandı. Divan Başkanlığı bu noktada 5 dakika ara verdi. 

YÖNETİM İBRA EDİLDİ
Başkan Şener'in konuşmasının ardından yönetim kurulunun ibra edilmesi oylandı. Salon büyük bir alkışla uğurladığı Başkan Şener ve yönetimini ibra etti.

TRAZONSPOR BAŞKANI SADRİ ŞENER'İN KONUŞMASI: 

Ankara'da yolda hayatını kaybeden kardeşlerim için başsağlığı diliyorum. Sizlerden aldığımız destekle 2008 yılında çıkmış oludğumuz yolculuğun sonuna geldiğimiz bu günlerde kulübümüzün çıtasını her geçen gün daha yükseğe çıkarmak için büyük mesai yaptık. Benimle birlikte elini taşın altına koyan bütün çaışma arkadaşlarıma teşekkürü borç biliyorum. YAptıımız hamleler aldığımız saha sonuçları ve kadromuza kattığımız oyuncularla tekrar kouşur hale getirdik. Türk futbolunda tekrar hissedilir kulüp haline getirdik. 
Trabzonspor'un şanlı tarihine hiç bir zaman leke sürdürmedik. Artık mahkem kararınn yargıtay tarafından kesinleştirilip, Şampiyonluğumuzun resmen tescilleneceği günler için geri sayımdayız. 

Bu kararı bende yakından takip edeceğim. Bu yoğun süreçte camiadan beklediğimiz hassasiyeti göremezesekte taraftarlarımızın sergelediği duyarlı davranış takdire şayandır. Kulübümüzün ekonmik ve mali yapısı ile ilgili olarak son dönemde gerçekleştirilen yoğun spekülasyonları izledik. Borç ödeme bakımından ülkenin sayılı kulüpleri arasında olan Trabzospor'u batık bir şirket gibi gösermelerini anlamsız buluyorum. 

Yönetimimiz kaynakları arttırmak için ciddi projelere imza attı. Başta şirketlerin birleşmesi Trabzonspor'un geleceğini kurtarn en önemli adımdır. 

Sportif açıdan bakılığında hak edilen lig şampiyonluğu, süper kupa, ziraat türkiye kupası, Avrupa devamlılığı hep bizim görevde olduğumuz döneme yansıyan başarılar olarak envanterimize yansımıştır. 

Kulübümüzün en uzun süre başkanlık ve yöneticilik yapan fertlerinden biri olarak zor dönemde bütünlük ve ortak hareket sergilmelidir. Bu seçimde 5 adayın çıkması beni son derece memnun etmişlerdir. Hepsi Trabzonspor'u yönetecek kabileyete sahip insanlardır. 

Bilmeyerek de olsa kırdığım delege ve gazeteci arkadaşlarımdan özür diliyorum" dedi. 

KENDİNİ OY VEREMEYENLER:
Trabzonspor’un bu genel kurulunda kendini oy veremeyen yönetim kurulu üyeliğine de aday olanların olduğu ortaya çıktı. Buna göre Muharrem Usta’nın kendi ile birlikte 6 yönetim kurulu üyesi, İbrahim Hacıosmanoğlu’nun 2, Emre Aksoy’un 3 ve Metin Atasoy’un 1 yönetim kurulu üyesi oy kullanma sürelerini doldurmadığı gerekçesi ile kendilerine oy veremeyecekler.

EYÜP AŞIK’IN GECE YARISI OPERASYONU SONUÇ VERMEDİ
Trabzonspor Genel Kurulu öncesi iki listenin (Metin Atasoy, İbrahim Hacıosmanoğlu) birleştirilmesi ile ilgili olarak eski devlet bakanlarından Eyüp Aşık’ın çeşitli temasları oldu. Ancak bu temaslar, sonuç vermedi. Her iki başkan adayı da tek başına seçime gireceklerini deklare etti. 

ERDAL ATALAY: BU KONGRE HARAKİRİ
Trabzonspor’un eski yöneticilerinden Edal Atalay, Genel Kurulun ertelenmesini savunanların başında yer alıyor. O da az önce Genel Kurul salonuna geldi. Atalay, 61saat.com’a şu açıklamayı yaptı: “Ben yine sözümdeyim. Bu Genel Kurl ertelenmeliydi. Bu Genel Kurul Harakiridir” dedi. 

TUFAN AYDOĞAN’DAN HES ÇAĞRISI
Trabzonspor’un hayati önemli projelerinden HES’le ilgili olarak bütün aşamalarında görev yapan Genel Kurul üyesi Tufan Aydoğan, yaptığı konuşmada bütün başkan adaylarına açık çağrıda bulundu ve HES’i satmayın diye uyardı. Aydoğan, HES’in geldiği aşamayı şöyle özetledi: “Yarın kazma vurulacak halde” 

 KONGRE ÜYELERİ SALONA GİRMEDEN KARŞILANIYOR...
Bütün Başkan adayları kongre üyelerini salona grimeden karşılıyorlar. 5 Başkan adayının da bastırdığı broşürler salona girenlere dağıtılıyo. Özellikle salonda ki ses düzeyi ise son derece bozuk. Yankılanan sesler nedeniyle kürsüde konuşulanların söyledikleri de çok anlaşılmıyor. 19 Mayıs Spor Salonunun şeref tribünü diye tabir edilen tribünde bakan adaylarından Sadece Metin Atasoy otururken tribünün ön kısmında da Emre Aksoy'da yerini almış durumda. 


İbrahim Hacıosmanoğlu ile Hakan Kulaçoğlu ve ekibi tribünde yer almayı yeğlerken, salon dışında kalabalık daha çok dikkat çekiyor. 

SADRİ ŞENER VE EKİBİ TAM KADRO...

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve ekibi salon içinde kendilerine ayrılan bölümde tam kadro yer aldı. Şener kürsüden konuşulanları not alıyor. Sadri Şener'in yapacağı konuşma Genel Kurulun kaderini de belirleyecek. Muhtemelen Şener, hangi başkan adayını destekleyeceğini net açıklamayacak ama mesajını vereceği şeklinde değerlendirme yapılıyor.

ÖZKAN SÜMER İLE DELEGELER TARTIŞTI..
ÖZKAN SÜMER ISLIKLANDI

Özkan Sümer, konuşmasını yaptığı sırada bazı delegelerin "Sen Başkan oldun sonra kulübün maaşlı adamı oldun hala ne konuşuyorsun" şeklinde ki çıkışına, "Her köpeğin sözüne baksaydık. Biz de yönetici olamazdık" sözleri salondabir anda soğuk rüzgarlar estirdi. Bunun üzerine delegeler Özkan Sümer'e karşı ıslıklı protesto ettiler. Sümer yeniden konuşmasına devam edeceği sırada salondan yuhalamalar ve ıslıklamalar yükseldi. Bunun üzerine Sümer, "Beni konuşturmayacak mısınız?" söylemi de salondan protestolara maruz kaldı. Delegeler Özkan Sümer'e özür dilemesi yönünde yüksek sesle uyarıda bulunurken bunun üzerine Sümer, "Haddimi aşan bir ifade kullandım. Bunun için sizden özür diliyorum" dedi. Sümer'in özür dilemesinin ardında salonda protestolar dindi ve konuşmasına devam etti.

Buna göre Genel Kurulda divan başkanlığına TTSO Meclis Başkanı Suat Hacısalihoğlu getirildi.  

Trazonspor eski Başkanlarından Özkan Sümer,  “Bilmeden göremezsin, dokunmadan tanyamazsın. Dokunmadan alamazsın. Uygulamadan doğrulamayamazsın. B uheyecan fırtınası ile halledilecek bir olay değil. Şimdi Trabzonspor’un rekabet pozisyonunu nasıl belirleyeceğiz. Rekabet pozisyonunu belirlemeden o doğrultuda doğru bilgi ve pozisyon belirlemeden rekabette iyi bir pozisyon almasının imkanı yok" dedi.  

SATILMADAN GÖREV YAPTILAR

Hacısalihoğlu, burada yaptığı konuşmada kupa maçının ardından dönüşte kaza yapan ve hayatını kaybeden 2 Trabzonspor taraftarının ailesine başsağlığı diledi. Yaralı kurtulanlara da geçmiş olsun diyen Hacısalihoğlu, “Hiçbir şekilde satılmadan kulübümüzü en üst noktaya getirmeye çalışmışlardır. Bundan dolayı yönetim kurulu ve kurullarda görev yapan tüm arkadaşlarımızı kutluyorum” dedi. 



Trabzonspor Başkanlık seçimini an be an canlı yayınlar ve özel röportajlarla 61saat.com'dan takip edebilirsiniz.

Olağanüstü Kongre'nin programı şu şekilde;

Kulübümüzün Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yarın (25 Mayıs 2013 Cumartesi) Saat: 10.00 itibariyle 19 Mayıs Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek ve 26 Mayıs 2013 Pazar günü saat 10.00’da seçimlerin yapılması için tekrar aynı salonda toplanılacaktır.

GÜNDEM: 

1. GÜN (17.05.2013, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 25.05.2013)


1- YOKLAMA VE AÇILIŞ,

2- GENEL KURUL DİVANININ OLUŞTURULMASI, SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI,

3- GÜNDEMİN GENEL KURULA SUNULMASI,

4- YÖNETİM KURULU İDARİ VE MALİ RAPORLARININ OKUNUP GÖRÜŞÜLMESİ,

5- DENETLEME KURULU RAPORUNUN OKUNUP GÖRÜŞÜLMESİ,

6- YÖNETİM KURULU RAPORLARININ İBRASI,

7- TÜZÜĞÜN 68. MADDESİNE DAYALI GEÇİCİ BİR MADDENİN İLAVE EDİLMESİ,

8- DİLEK VE TEMENNİLER

2. GÜN (18.05.2013, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 26.05.2013,

Saat 10.00–16.00 )

9- BAŞKAN VE BAŞKAN ADAYLARININ KONUŞMALARI,

10- BAŞKAN, YÖNETİM KURULU, DENETLEME KURULU VE DİĞER KURULLARIN ASİL VE YEDEK ÜYELERİNİN SEÇİMİ,

11- KAPANIŞ.

15'inci başkan seçilecek

Trabzonspor, genel kurulda tarihindeki 15'inci başkanını seçecek. Bordo-mavili kulüpte, görev sıralarına göre Ali Osman Ulusoy, Rıfat Dedeoğlu, Suat Oyman, Salih Erdem, Şamil Ekinci, Ahmet Celal Ataman, Mustafa Günaydın, Mehmet Ali Yılmaz, Mazhar Afacan, Faruk Nafiz Özak, Özkan Sümer, Atay Aktuğ, Nuri Albayrak ve Sadri Şener başkan olarak görev yapmıştı. Genel kurulda, Karadeniz kulübünün 43'üncü yönetim kurulu göreve gelecek.

67'nci genel kurul olacak

Divan Kurulundan alınan bilgiye göre, bordo-mavili kulübün 46 yıllık tarihinde 67'nci genel kurulu yapılacak. Bordo-mavililerde bugüne dek 70 genel kurul çağrısı yapılırken seçimli olan 3 genel kurul iptal edildi. 43 olağan genel kurul gerçekleştirilirken, hafta sonundaki genel kurul Karadeniz kulübünün 24'üncü olağanüstü genel kurulu olacak. Genel kurulda ayrıca Nurettin Özgenç, yönetici olarak bireysel başvuruda bulundu.