61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da Profesyonel Futbolcu kimliği ile de bilinen Canalioğlu, hem Trabzonspor yönetiminin aldığı kongre kararını hem de başkanlık için adının geçmesini değerlendirdi. 
Canalioğlu, Trabzonspor yönetiminin aldığı kongre kararını ‘Baskın seçim’ olarak tanımlarken, bu kararı “Geç kalınmış” olarak niteledi. 
Canalioğlu, “Geç kalınmış bir karar. Süreçte çok kısa. atmışbir saat Bu zaman içinde Trabzonspor’umuzu toparlayabilmek için çok adaylı bir seçim değil, konsensüsle beraber ekonomisini, bilgi birikimini tecrübesini ortaya koyacak insanlar gelmeli. Camianın her ferdiyle bir birliktelikle hareket edecek yönetime ihtiyaç var. 

“BENİ DÜNYA TANISIN” BEKLENTİSİ OLMAYACAK
Geldiği bu noktada Trabzonspor’un önemli borcu var, gelirleri temerrütte, futbolcu borçları bekliyor, personel maaşları bekliyor, dolayısıyla böyle bir yükümlülük içinde ekonomiyi dağıtarak değil ekonomiyi birleştirecek şekilde yönetim oluşmalı. 
Örnek  vermek gerekirse x kişisini bulacağız. Bu insan sosyal yönden beklentisi olmayacak, ticari yönden beklentisi olmayacak, “beni dünya tanısın” diye beklentisi olmayacak. 
Trabzonspor’un isminden bir yerlere gelme düşüncesi olmayacak. 
atmışbirsaat Gelecek olan kişinin tek düşüncesi, Trabzonspor’u borç birikiminden kurtarmak, takımı yeniden şekillendirmek, bu yıl olmasa bile önümüzdeki yıldan itibaren yarışmacı bir takım haline getirmek.  Borçları azaltırken akılcı transferle ve kendi özümüze dönmeye ağırlık vermek olacak.   atmışbirsaat
Trabzonspor artık tek pota içinde bir birimize sahiplenerek, bütünleştirerek hareket etmemiz gerekiyor ki üstlere taşıyalım” dedi. 

YÖNETİM KOLAYINA KAÇIPTA... 
Yönetimin kongre takvimini 1 aydan az bir süreye yaymasına ‘Baskın seçim’ diyen Canalioğlu, “ Yönetimin aldığı karar geç karardır ancak,  baskın seçim anlamına gelmiştir. atmışbirsaat
Trabzonspor’u 50. Yılda şampiyon yapacağım diye söz verenler bugün işin kolayına kaçıpta, “ben karar aldım gidiyorum yükümlülüğüm bitti” deme şansları yoktur. Bu bataklığa nasıl bizi sokmuşlarsa bunu düzeltmeleri lazım” diye konuştu. 

ADININ BAŞKANLIK İÇİN GEÇMESİ.. 
Adının kamuoyunda Trabzonspor Başkan adaylığı ile geçmesi sorulduğunda ise Canalioğlu, “Biz Trabzonsporluyuz. Biz saydığım sosyal yönden sıkıntımız yok. Ticaret düşünmüyorum yapmadık hayat boyu. Bizim düşüncemiz şudur. Bir kuruma vermeye gidilir. Almaya gidilmez. Siyasette, sivil toplumda böyledir. Birileri sizi bir yere düşünüyorsa o kuruma katkı sağlamaya gidilir. Ben kurumdan nasıl menfaat sağlarım düşüncesinde olmamak gerekir. Çok şükür hayatımız boyunca bulunduğumuz kuruma ne verebiliriz diye çalışmalarımızı yürüttük” dedi.