Spor Toto Süper Lig’in 19. hafta mücadelesinde bu akşam Trabzonspor’un konuğu Beşiktaş olacak. Geçen  haftaki  Beşiktaş'ın, Mersin İdman Yurdu mücadelesi, Başakşehir Stadı’ndaki olumsuz hava koşulları sebebiyle ertelenirken Trabzonspor, Bursa karşısında kötü bir sonucu imza atmıştı. 

Şenol Güneş’in öğrencileri; takımın Alman golcüsü Mario Gomez’in önderliğinde Bordo-Mavililer’i devirip ikinci yarıya gecikmeli bir başlangıç yapmayı planlıyor. Bu karşılaşmaya öğrencilerini mutlak 3 puan parolasıyla hazırlayan Güneş, Gomez’e ek olarak; Sosa, Quaresma ve Oğuzhan’la beraber Bordo-Mavililer’i kayıpsız geçmenin hesaplarını yapıyor.

Trabzon yeniden doğuş peşinde!

Sezonun ikinci yarısına 4-2’lik Bursaspor mağlubiyetiyle başlayan Trabzonspor ise bugün taraftarı önünde oynayacağı karşılaşmayı kazanıp yeni bir çıkış yakalamayı hedefliyor. Ligde bu sezon inişli çıkışlı bir görüntü sergileyen ve 18 haftanın sonunda topladığı 24 puanla zirve hattının tam 19 puan gerisinde bulunan Karadeniz temsilcisi; Paraguaylı golcüleri Oscar Cardozo’nun atacağı gollerle 2 maç sonra ligde galibiyetle tanışmanın hayalini kuruyor.

-2 derecede oynanacak

Bu akşam Hüseyin Avni Aker Stadı’nda yapılacak mücadele öncesinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan hava durumu bilgisine göre; karşılaşma, kar yağışı altında oynanacak. Maç sırasında hava sıcaklığının sıfırın altında 2 derece olacağı ve kar yağışının bu mücadeleyi olumsuz yönde etkileyebileceği bildirildi. 

Boyko yetişmedi

Siyah-Beyazlılar’ın Dnipro’dan yeni transferi Denys Boyko ile Spartak Moskova’dan kadrosuna kattığı Aras Özbiliz, Trabzon kafilesine dahil edilmedi. Öte yandan Beşiktaş kafilesinde dizindeki sakatlığını atlatan Tolgay Arslan, yer almadı.

4 futbolcu sınırda

Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanacak dev mücadele öncesinde iki takımdan tam 4 isim ceza sınırında bulunuyor. Kartal’da Andreas Beck, Luiz Rhodolfo ve Mario Gomez bugün kart görmeleri halinde takımlarını Gaziantepspor maçında yalnız bırakacak. Trabzonspor’da ise Erkan Zengin, bu mücadelede sarı kartla cezalandırılırsa Akhisar Belediye karşısında görev yapamayacak.

Ligde 86’ıncı randevu

Beşiktaş ve Trabzonspor, bu akşamki maçla beraber lig tarihinde 86’ıncı kez karşı karşıya gelecek. Daha önceki 85 mücadelede Beşiktaş sahadan 32 galibiyet, 21 beraberlik ve 32 mağlubiyetle ayrıldı. Bordo-Mavililer, bu mücadelelerde Kartal’ın ağlarını 90 kez sarsarken Beşiktaş da Fırtına’nın kalesine 116 kez golle sarstı.

Avni Aker’de kırmızı alarm 

Trabzon’da bugün beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle maç saatinde hava sıcaklığının -2 dereceye kadar düşecek olması sebebiyle tüm önlemlerin alındığı öğrenildi. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Trabzonspor Stadyum Müdürü Hüseyin Emin, “Normal koşullarda sahanın temizlenmesi ve maçın oynanabilmesi için ne gerekiyorsa temin edildi. Personel sayısı artırıldı” ifadelerini kullandı.

Yıldırım’la 1 puan yok

Beşiktaş ve Trabzonspor, bu akşam hakem Bülent Yıldırım’ın yönetiminde 5’inci lig maçına çıkacak. Yıldırım’ın daha önce düdük çaldığı 4 karşılaşmada taraflar, sahadan 2’şer galibiyetle ayrılmıştı. Bu maçlardan Beşiktaş; 3-0 (16-03-2008) ve 3-2 (20-10-2007)’lik skorlarla sahadan 3 puanla ayrılırken; Bordo-Mavililer ise 2-1 (04-03-2012) ile 3-2’lik (10-09-2006) sonuçlarla kazandı.

Hedefe kitlendiler!

Süper Lig’de bu sezon teknik direktör Şenol Güneş’in önderliğinde çıktığı 8 deplasman maçından 7 galibiyet ve 1 beraberlikle ayrılan Siyah-Beyazlılar, dış sahadaki yenilmezlik serilerini bu akşamki maçı kazanıp sürdürmek istiyor. Bu alandaki en son yenilgisini 24 Mayıs 2015’te Türk Telekom Arena’da 2-0’lık Galatasaray maçıyla alan Kara Kartal, bu zaferle birlikte zirve yarışındaki iddiasını da sürdürmeyi planlıyor. Ek olarak Güneş’in öğrencileri; ilk yarıdaki mücadelede Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 2-1 mağlup oldukları rakibini kendi evinde devirip rövanşı almanın da hesaplarını yapıyor.

2’inci kez göreve geldi

Bursa’da aldıkları 4-2’lik mağlubiyetin ardından Sadi Tekelioğlu’yla yollarını ayıran ve kulübün efsane ismi Hami Mandıralı’yı takımın başına getiren Trabzonspor da yeni hocasıyla beraber yeni bir başlangıç yapmak istiyor. Fırtına’nın başında ikinci kez göreve gelen Mandıralı, camiaya 3 puanla, ‘Merhaba’ demek istiyor.

Muhetemel 11'ler;

TRABZONSPOR: Onur, Salih, Aykut, Douglas , Yusuf , Aytaç, Mbia , Marin, Mehmet, Erkan, Cardozo
BEŞİKTAŞ: Tolga, Beck, Rhodolfo, Ersan, İsmail , Gökhan, Hutchinson, Oğuzhan, Sosa, Quaresma, Gomez
HAKEM: Bülent Yıldırım
STAT: Hüseyin Avni Aker
YAYIN: Lig TV
SAAT: 20.00