Avrupa’dan elenen, ligde Play-Off’a kalmak için savaşan ancak zirve ile arasında inanılmaz fark oluşan Bordo-Mavililer’in bu tabloyu yaşamasının en büyük sorumlusu transfer faciaları oldu. Sezon başında Selçuk İnan, Egemen, Ceyhun, Engin, Jaja ve Umut gibi takımın iskeletini Teknik Patron Şenol Güneş’in yoğun çabalarına rağmen dağıtan, bir çoğunu bedelsiz gönderen Bordo-Mavili yönetim, transferde tam anlamıyla facia yaşattı.

NİYE GÖNDERİLDİ?

Başkan Sadri Şener, “Yerlerine daha iyisini alacağım” diyerek transferde yabancılara astronomik bedeller öderken, bedava gönderdiği yıldızları tutmak için böyle maddi fedakarlıklar yapmaması çöküşün başlangıcı oldu. Selçuk’un yerine toplam 12 milyon EURO maliyetli Zokora’yı alan yönetim, Umut’un yerine Henrique’ye 4.5 milyon EURO,  Jaja’nın yerine de 5.2 milyon EURO’ya Adrian’ı transfer etti.

FATURA AĞIR OLDU

Zokora’nın katkısı beklenen düzeyde olmazken, Adrian ve Henrique ise tam bir transfer faciası olarak Trabzonspor’a hem sahada hem de ekonomik olarak ağır fatura çıkarttı. Geçen sezon açık ara lider iken para musluklarını anlamsız yere kısarak Brozek kardeşler ile transfer ettirerek göz boyayan yönetim, şimdi bu ikili ile birlikte Glowacki’yi tamamen elden çıkartmak için sezon sonunu bekliyor. Sadece bu yabancıların Trabzon’a faturası toplam 36 milyon EURO oldu.

HES SATILACAKTI

Şampiyonlar Ligi’ne gidilerek 25 milyon EURO’nun kasaya koyulmasıyla, transferde bu astronomik faturanın Trabzonspor’u ekonomik olarak uçuruma sürüklenmesi biraz olsun engellenirken, ‘geleceğin projesi olarak’ gösterilen Uzungöl HES projesinin satılması kararı da bu şekilde şimdilik rafa kalktı. Yine de yönetimin transfer facialarıyla hem sahada başarısızlıkla fatura öderken, Devler Ligi’ne rağmen 100 milyon TL’lik borç ile kulübün gelecekte zor günler yaşamasına neden olundu.