UEFA Avrupa Ligi L Grubu 4. maçında Belçika'nın Lokeren takımıyla deplasmanda 1-1 berabere kalarak ikinci sıradaki yerini koruyan Trabzonspor, Avrupa'da rakiplerine boyun eğmiyor.

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon oynadığı 4 deplasman maçında 1 yenilgi, 3 beraberlik alan bordo-mavililer, UEFA Avrupa Ligi'nde ise tamamen farklı bir grafik çiziyor.

Karadeniz ekibi, UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı son 10 deplasman maçında sadece 1 yenilgi aldı. 6 maçta galip gelen bordo-mavili takım, 3 maçtan da beraberlikle ayrıldı.

Trabzonspor, söz konusu dönemde geçen sezon ilk olarak UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İrlanda'nın Derry City takımını 3-0, daha sonra 3. ön eleme turunda Belarus'un Dinamo Minsk takımını 1-0,  play-off turunda eşleştiği Arnavutluk'un Kukesi takımını 2-0 mağlup etti. 

Grup maçlarında Kıbrıs Rum kesiminin Apollon Limassol takımını 2-1 , Polonya'nın Legia Varşova takımını 2-0 mağlup eden bordo-mavililer, İtalya temsicilisi Lazio ile 0-0 berabere kaldı. Lider olarak gruptan çıkan Trabzonspor, 2. turda İtalya'nın Juventus takımına deplasmanda 2-0 mağlup oldu

Trabzonspor, bu sezon ise play-off turunda Rostov ile deplasmanda 0-0 berabere kalırken Ukrayna ekibi Metalist Kharkiv'i 2-1 mağlup etmeyi başardı. Bordo-mavililer, bu akşam da Lokeren ile 1-1 berabere kaldı

- Son 10 maç

Trabzonspor'un Avrupa'da oynadığı son 10 maç ve aldığı sonuçlar şöyle:

2013-2014:

Derry City-Trabzonspor.................................: 0-3

Dinamo Minsk-Trabzonspor..........................: 0-1

Kukesi-Trabzonspor......................................: 0-2

Apollon Limassol-Trabzonspor.....................: 1-2

Lazio-Trabzonspor........................................:  0-0

Legia Varşova-Trabzonspor..........................: 0-2

Juventus-Trabzonspor..................................: 2-0

Rostov-Trabzonspor.....................................: 0-0

Metalist Kharkiv-Trabzonspor......................:  1-2

Lokeren-Trabzonspor....................................: 1-1