61SAAT SPOR-Trabzonspor 2010 yılında Polonya'nın Wisla Krakow takımından transfer etiği ikiz kardeşler Pawel ve Piotr’a hala para ödemeye deva ediyor.
Sözleşmesi fesih edilen her futbolcular Trabzonspor’a Krakow’dan yeni ‘Şota ve Arçil’ sloganı ile tanıtılmış ve 2,5 milyon Euro bonservis bedeli ödenmişti.
Her iki futbolcuya ödenen para ise bu rakamın içerisine dahil değil.
3,5 yıllık sözleşme imzalanan futbolcularla Trabzonspor bu yılın başında daha fazla zarar etmemek adına sözleşmelerini karşılıklı olarak fesih etmişti.
Ancak dün açıklanan faaliyet raporunda her iki futbolcuyla ilgili Trabzonspor’un Wisla Krakow takımına yetiştirme bedeli ödeyeceği ortaya çıktı.
Faaliyet raporunda konuyla ilgili yapılan açıklamada;
“Wisla Krakow kulübü oyuncular Pawell Brozek ve Piotr Brozek’in transfer sözleşmesinde belirtilen Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi’ne katılması durumunda ödenecek ek ücretin tahsili tabiyle FİFA’ya başvurmuştur. Yargılama sonuçlanmış Pawel Brozek için 125 bin Euro, Piotr Brozek için 25 bin Euro’nun Wisla Krakow kulübüne ödenmesi yönünde karar alınmıştır. Kararın gerekçeli olarak tarafımıza tebliği talep edilmiştir” dedi.


KAYNAK: 61SAAT.COM