61SAAT SPOR SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu
 
Geçtiğimiz hafta sonu kendi sahasında Bursaspor ile oynadığı maçla sezonu kapan Trabzonspor, ligi 51 puanla altıncı sırada tamamladı.
 
İç sahaya oranla dış sahada daha etkili performans sergileyen Bordo-Mavililer, sahasında oynadığı maçlardan 23 puan toplarken, deplasman maçından ise hanesine 28 puan yazdırdı.
 
Özellikle sezonun ikinci yarısında önemli bir çıkış yakalayan Trabzonspor, namağlup serilerinde üst üste 9 deplasman maçını kaybetmeyerek bu istatistikte ligin zirvesine çıktı.
 
İkinci yarının ilk maçında deplasmanda Bursaspor’u 2-1 yenen Bordo-Mavililer, ardından konuk olduğu Kasımpaşa’yı 1-0 mağlup etti. Sonrasında Osmanlıspor’u dış sahada 1-0 yenen Karadeniz Fırtınası, ardından Konyaspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı.
 
Akhisar Belediyespor’a konuk olan ve rakibini 3-1’lik skorla geçen Trabzonspor, sonrasında Rizespor’u 1-0, Antalyaspor’u da 3-0 mağlup etti.
 
Deplasmanda Adanaspor ile oynadığı maçı 1-1 eşitlikle bitiren Bordo-Mavililer, en son deplasman maçında ise Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı.