Trabzonspor'un transfer operasyonları tüm hızıyla devam ederken, son günlerde takımın eski yıldızlarından olan Burak Yılmaz'ın ismi ön plana çıktı ve taraftarı da bir hayli heyecanlandırdı. Artık gelenek olduğu üzere sosyal medya üzerinden Çin'deki futbol elçimize seslenen Bordo-Mavililer'in bu ilgisine golcünün de karşılıksız kalmaması, iddiaları kanıtlar nitelikteydi. Üzerine bir de Başkan Muharrem Usta'nın attığı, "Yarım bırakmak yok" tweeti heyecanı doruk noktaya ulaştırdı. Devre arasında da gündeme gelen Burak Yılmaztransferinin gerçeğe dönüşmesini sağlayacak şartlara gelince...

YANAL VE USTA'YLA GÖRÜŞECEK

Bu hafta Burak Yılmaz transferinde çok kritik. Başkan Muharrem Usta ve teknik direktör Ersun Yanal'ın yıldız futbolcuyu arayıp görüşeceği öğrenildi. Oyuncuya, yine popüler deyimle, 'Come to Trabzon' (Trabzon'a gel) denilecek. Birçok yıldızla yüz yüze görüşerek ikna eden Usta'nın, "Gel 50. yılda şampiyonluğa oynayacak efsane kadroda yer al, tarihe geç" mesajlarını ileteceği belirtildi.

TRABZON'DA SEVİLİYOR

Kısa süre önce Çin'e gitti belki ama Burak Yılmaz'ın adı sık sık Türkiye'ye dönüş haberlerinde anılıyor. Yıldız futbolcu için devre arasında da Trabzonspor nabız yoklamış, ancak iş bir türlü imza aşamasına taşınamamıştı. Karadeniz ekibinin kurmayları, 50. yılda taraftarın takımda görmeyi çok istediği bir yıldızı daha kadroya dahil ederek motivasyonu yükseltmenin peşinde. Trabzon'da çok iyi izler bırakan, gol krallığı yaşayan, adeta yeniden doğan Burak Yılmaz'ın da Bordo-Mavililer'e karşı ciddi bir sempati duyduğunu bilmeyen yok.

KULÜBÜNÜ İKNA EDECEK

Burak Yılmaz, Çin'de yaklaşık 6 milyon Euro (24 milyon TL) kazanıyor. Ancak deneyimli oyuncunun bir türlü buradaki yaşama tam anlamıyla uyum sağlayamadığı da biliniyor. En kısa tatilde bile soluğu Türkiye'de alan golcünün kulübünü bu gerekçelerle ikna etmesi planlanıyor. Bu durumda alacağı ücretin bir kısmı Trabzonspor bir bölümü de Beijing Guoan tarafından karşılanacak.