Trabzonspor'dan olaylı birşekilde Galatasaray'a transfer olan Burak Yılmaz'ın sözleşmesi nihayet fesh edildi. Bir kaç gündür Trabzon'da bulunan Galatasaray'ın avukatları ile bir sonraki transferden alınacak yüzde 25'lik hisse konusunda da anlaşma sağlandı. Bu anlaşmanın ardından Trabzonspor Burak'ın sözleşmesini fesh etti. Bu feshin ardından Bordo-Mavililer kulübün resmi internet sitesindeki resmi oyuncu kadrosundan da Burak Yılmaz'ın ismini ve resmini kaldırdı.

SORUN NERDE ÇIKMIŞTI
faks yoluyla cuma günü Trabzonspor'a yazı gönderen G.Saray, "Sözleşmedeki hükümler gereği 5 milyon Euro Trabzonspor'un hesabına yatırıldı. Sözleşmenin feshi ile birlikte bonservisin verilmesini istiyoruz" ifadesini kullanmıştı. Trabzonspor da bu yazıya istinaden, "Fesih için gerekli koşullar tam anlamıyla oluşmamıştır. Yüzde 25'lik bonservis bedeline ilişkin verilen teminattaki imza kimindir?" deyince dün sabah G.Saray'ın avukatı soluğu Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde aldı. Avukat yüzde 25'lik pay için G.Saray'ın verdiği yeterlilik taahhüt belgesini sundu. Trabzon, belgedeki bazı ifadelerin eksik olduğu belirterek yeni bir belge istedi. Yeni belge bugün sunularak sözleşme fesih işlemi gerçekleşti.

TRABZONSPOR RESMİ SİTESİNDEN ŞU AÇIKLAMA YAPILDI:
Daha önce kamuoyuna açıklamış olduğumuz 09.07.2012 tarihli özel durum açıklamamızda, futbolcumuz Burak Yılmaz'ın F.C. Lokomotiv Moscow kulübüne transferi konusunda görüşmelere başlandığı bildirilmişti.

Yapılan bu transfer  görüşmeleri neticesinde kulübümüz ile F.C. Lokomotiv Moscow kulübü anlaşma aşamasına gelmiş olmasına rağmen, futbolcumuz Burak Yılmaz'ın F.C. Lokomotiv Moscow kulübü ile anlaşamaması dolayısıyla bu transfer görüşmeleri olumsuz sonuçlanmıştır.

Bunun ardından futbolcu Burak Yılmaz kulübümüz ile arasındaki 25.07.2011 tarihli sözleşmenin 6-D maddesini, Galatasaray Kulübü aracılığıyla kullanarak, serbest kalma yoluna gitmiştir. KDV hariç 5.000.000.-EUR peşin ödeme ve futbolcunun bir sonraki transferinden KDV hariç %25 pay verme şartlarının, Galatasaray Kulübü tarafından tamamlanması dolayısı ile futbolcu Burak Yılmaz ile kulübümüz arasındaki 25.07.2011 tarihli profesyonel futbolcu sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilmiştir.