Süper Lig'de 28'inci haftanın açılış maçında Trabzonspor bu akşam Bursaspor'a konuk olacak. Üst üste aldığı galibiyetlerle Avrupa kupalarına katılma yolunda avantaj sağlayan bordo-mavili takım, yeni hedef olarak ilk 3'ü belirlemişti.

Parola; deplasmandan 3 puanla dönerek hem bu yolda ilerlemek hem de kazanma serisini 4 maça taşımak. Teknik direktör Ünal Karaman, sakatlık ve geri dönüşler nedeniyle kadroda mini revizyon yapacak.



FORVETTE EKUBAN'LA DEVAM


Başarılı hoca, Antalya maçında sakatlanıp oyundan çıkmak zorunda kalan Kamil'in yerine sağ beke Pereira'yı monte edecek. Olcay ile iyileşen Abdülkadir Ömür arasındaki tercih ise maç saatinde yapılacak. İbre Ömür'den yana. Forvette de formda Ekuban'ın ilk 11'de devam etmesi bekleniyor. Cezası biten Rodallega yedek soyunacak. Karaman, zor maç olacağını vurgulayarak, "İyi oynayıp, 3 puanla dönmek istiyoruz" dedi.

Trabzonspor kazanırsa ligde 46 hafta sonra üst üste 4 maçlık galibiyet serisi yakalayacak. Ayrıca bu sezon ilk kez 6 maçlık puan serisine ulaşacak. (16 puan olacak).

İki takım ligde 85 kez karşılaştı. Galibiyet sayısında Trabzonspor'un 43-12 üstünlüğü var. 30 maç berabere bitti. Fırtına 128, Bursaspor 68 kez fileleri havalandırdı.

Fırtına kazanması halinde 28'inci haftalar itibarıyla son 7 sezonun dış sahada en çok puan topladığı ikinci performansına imza atacak. (Deplasmanda 20 puan olacak).

Merkez Hakem Kurulu karşılaşmaya Bülent Yıldırım'ı atadı. Tecrübeli hakemin yardımcılıklarını Serkan Ok ile Asım Yusuf Öz yapacak. Dördüncü hakem ise Özgüç Türkalp. Trabzonspor, Bülent Yıldırım ile bu sezon ligde çıktığı iki maçta da berabere kaldı. (BB Erzurumspor / 0-0, Kasımpaşa (D) / 2-2).

 

COŞKULU KARŞILAMA
Bordo-mavililer hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla tamamlayarak tarifeli uçakla Bursa'ya gitti. Kafileyi çok sayıda taraftar tezahüratlarla karşıladı. Futbolculara sevgi gösterilerinde bulunan taraftarlar, bol bol selfie çektirdi.

KARAMAN İLK PEŞİNDE
Ünal Karaman teknik adamlık kariyerinde Bursaspor'a karşı ilk galibiyetini almaya çalışacak. Karaman, daha önce çalıştırdığı Kardemir Karabükspor, Ankaragücü ve Konyaspor'un başında rakibini mağlup edemedi. İlk yarıda Trabzon'da oynanan maç da 1-1 berabere sona ermişti.

BAKKAL SİFTAH YAPACAK
Bursaspor sahaya yeni hocası Mesut Bakkal ile çıkacak. Tecrübeli teknik adam, hafta içinde Samet Aybaba'nın yerine göreve gelmişti. Düşme hattının 1 puan üzerinde yer alan yeşil-beyazlı ekipte de tek hedef galibiyet

SON GÜN NOVAK ŞOKU!
Trabzonspor'da iyileşen Filip Novak dün gerçekleştirilen son antrenmanda ağrılarının arttığını belirtince kadrodan çıkarıldı. Sol bekte bu akşam yine Ibanez yer alacak. Onazi ve Kamil Ahmet de Bursa'ya götürülmedi.

KAPAKTA RESMİN OLSUN
Trabzonspor Dergisi, artık taraftarlarını da kapağına taşıyor. Derginin kapağında yer almak isteyenler, 0 212 981 1967 numaralı telefondan Pozitif Kurumsal Projeler çağrı merkezini arayıp, fotoğraflarını göndermeleri halinde kendilerine özel hazırlanacak dergi adreslerine yollanacak..