61SAAT HABER SERVİSİ - HASAN TÜNCEL - Trabzonspor ile Bursaspor arasında 2016 – 2017 sezonunun 34. haftasında oynanan ve yeşil beyazlıların 2-1 kazandığı maçla ilgili Rizespor Kulübü ve taraftarlarının Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı “Şike” şikayeti sonuçlandı.  
Rizespor kulübünün, Trabzonspor ve Bursaspor kulüpleri ile Bursaspor Başkanı Ali Ay, bordo-mavililerin eski yöneticileri Gökhan Saral ve Emre Aksoy ile dönemin teknik direktörü Ersun Yanal ile bazı menajerlerden şikayetçi olduğu soruşturma sonucunda, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı  “Kovuşturmaya yer olmadığı” kararını verdi. 

MÜSABAKA SONUCUNU ETKİLEMEYE YÖNELİK... 
Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığının titizlikle yürüttüğü soruşturmada sonucunda,  Trabzonspor ile Bursaspor arasında oynanan müsabakanın sonucunu etkilemeye yönelik her hangi bir eylemin tespit edilmediği, bu hususta bir kazanç veya sair menfaat temininde bulunulduğuna ilişkin delil de bulunamadığına dikkat çekildi. 

BASİT ŞÜPHE
Rizespor’un iddialarının basit şüpheden öteye gidemediği, kamu davasının açılması için yeterli şüpheyi oluşturacak, her hangi bir delilin bulunmadığına dikkat çekilen kararda, şüphelilerin de üzerine atılı suçlamaları kabul etmedikleri ifade edildi. 
Kararda, maç esnasında dönemin Trabzonspor futbolcusu Uğur Demirok ile Şamil Cinaz arasında maç esnasında elleri ile ağızlarını kapatarak yapmış oldukları konuşmanın da şike anlaşması şeklinde bir konuşma olduğuna dair her hangi bir ize soruşturma boyunca rastlanılmadığı belirtildi.  

RİZESPOR FEDERASYONA BAŞVURMADI
Öte yandan soruşturma çerçevesinde Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye Futbol Federasyonu ile iletişime geçtiği de kaydedildi. Savcılık ile TFF arasında yapılan yazışmalarda, Rizespor Futbol Kulübünün soruşturmaya konu Trabzonspor – Bursaspor maçıyla ilgili federasyona, şike yapıldığına dair bir başvurusunun bulunmadığı kaydedildi. Ayrıca aynı maçın hakem ve gözlemci raporlarında ise  maçla ilgili her hangi bir aykırılığın yer almadığı da vurgulandı.