Trabzonspor hem sezon başında hem de devre arasında yaptığı transferlerle Türkiye’de en çok konuşulan takımlardan olurken bordo-mavililerin önümüzde ki sene 50. Yılı kutlayacak olmasından dolayı ayrı önemli.

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, ’50. Yılda Şampiyonluğa’ parolası ile yola çıkarken özellikle ikinci yarı başlangıcında yaptığı transferler gözdoldurdu...
Bu noktada en çok merak edilen bordo-mavililerin önümüzde ki transfer döneminde transfer bütçesinin nasıl olacağı. Başkan Usta, bu duruma da açıklık getirdi. Usta, “Kara bulutların dağıldığı döneme girdik. Ekonomisini düzgün yöneten kulüp olmak istiyoruz. Ekonomik açıdan çok rahat değiliz, ama artık planlıyız. Geliş ve gidişler olabilir. Bakın ara dönemde 5 tane oyuncumuz geldi, 5 tane gitti. Şuna ısrarla dikkat ediyoruz. Takımın içinde 3 tane Yusuf Yazıcı’y4 da onlardan saymamız lazım. 4 tane genç oyuncuyla şuan da oyuncu sayısı 23..

Trabzonspor bir takım transferler yaparken elinde biriken oyuncusu yok. Biz geldiğimizde 50 civarında oyuncu vardı. Transfer yapabilirsiniz ama kadronuzu belli sayıda tuttuğunuz oranda gelen gidenleri Trabzonspor çevirebilir dönüştürebilir. Vakti zamanında doğru yapmanız takım içindekiler ve gidenler için de en doğru iştir. Takım halinde başarı yakalamak. Gelenin takıma katkı sağlaması lazım. Gidenin de Trabzonspor’un geleceğine artık katkı sağlamayacağına emin olmamız lazım. Burası oyuncu yiyen fabrika olamaz. Trabzonspor maalesef çok çok iyi oyuncuları içinde sistem burada iyi oyuncuları öğüttü’ dedi.