Trabzonspor'un Türkiye'ye getirttiği Castillo ile ilgili bugün dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı Milliyet'de yer alan habere göre bordo,mavililer Castillo'yu 2 taksitle transfer etti. Buna göre Trabzonspor, Castillo için ilk etapta 2 milyon Euro kiralama bedeli, ardından oyuncuyu beğenir ve tranfser etmek isterse 2 milyon Euro daha yatırarak oyuncuyu kadrosuna katacak. 

Trabzonspor’un yeni transferi Fabian Castillo ile ilginç bir sözleşme yaptı. ABD’nin önde gelen yayın organlarından Sports Illustrated’ın özel haberine göre, bordo-mavili ekip oyuncuyu öncelikle kiralık olarak kadrosuna katıyor. Buna göre Karadeniz ekibi Dallas’a altı aylığına 2 milyon Euro (6 milyon TL) ödeyecek. 
Oyuncuyu bonservisiyle almak istemesi durumunda Trabzonspor, bir 2 milyon Euro daha Amerikan ekibinin hesabına yatıracak. Bordo-mavililerin oyuncuyu kalıcı olarak kadrosuna katmak için bu satın alma bedelini, ocak ayına kadar ödemesi gerekecek. 
 
Kendi ikna etti
 
Dallas Kulübü, MLS kuralları gereği bonservis bedelinin yalnızca üçte ikisine sahip olabilecek, üçte birlik kısım ise lig yönetiminin hesabına geçecek.
 
Kolombiya Milli Takımı forması da giyen 24 yaşındaki oyuncuya da fahiş bir bedel ödenmeyecek. Yıllık kazancı Dallas’ta 170 bin 750 Euro (520.000 TL) olan futbolcu için de bordo-mavililer, makul bir ücret verecek. 
 
Trabzonspor’dan gelen teklifin ardından Dallas Yönetimi’ni ikna eden ismin de oyuncunun kendisi olduğu belirlendi. Futbol hayatını Avrupa’da sürdürmeyi çok isteyen Fabian Castillo’nun, bu transferin gerçekleşmesi yönünde ısrarcı olduğu ortaya çıktı.