Kulüp genel sekreteri Köksal Güney, yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta Beşiktaş'a bireysel hatalardan dolayı kaybettiklerini ancak bir yenilginin kendilerini hedeflerinden uzaklaştıramayacağını belirtti.

Beşiktaş mağlubiyetini "kaza" olarak değerlendiren Güney, "Zaman zaman böyle sonuçlar olabilir. Önemli olan bu tür sonuçları unutup önümüze bakmak. Trabzonspor,büyük takımdır. Bu sonuçları çabuk atlatmasını bilir. Futbolcular, teknik heyet profesyoneldir. Önümüzdeki Legia Varşova ve Çaykur Rizespor maçları telafi maçlarıdır. İnşallah bu maçlarda en iyi sonuçları alıp Beşiktaş maçını unutturacağız" dedi.

"Kimse karamsarlığa kapılmasın"

Güney, Trabzonspor'un lig sonuna kadar zirve yarışı içinde olacağını ifade ederek, "Kimse karamsarlığa kapılmasın. Takımına güvensin, takımının yanında olsun. Trabzonspor, bu sonuçların altından kalkabilecek büyük bir camiadır" diye konuştu.

Yarın Legia Varşova ile oynayacakları maç için Polonya'ya gideceklerini belirten Güney, şöyle devam etti:

"Varşova'ya grup liderliği için gideceğiz. Amacımız ilk sırada yer alan rakibimizi yenerek grubu lider tamamlamak. Mücadelemiz bu yönde olacak. Geçen yıl tarihimizde ilk kez katıldığımız grup maçlarını lider bitirmiştik. Bu kez de yine grubu lider bitirmeyi hedefliyoruz. Trabzonspor'un Avrupa'daki başarılarına bir yenisini daha eklemek istiyoruz."

"Çıtayı yükseltmek istiyoruz"

Güney, Trabzonspor'un bu sezon 3 kulvarda hedeflerinin bulunduğunu, Avrupa'da da geçen sezonki başarılarının üstüne çıkmayı hedeflediklerini söyledi.

Geçen yıl UEFA Avrupa Ligi'nde 2. tura yükseldiklerini anımsatan Güney, "Son maçlar öncesi grubu ilk iki sırada tamamlamayı garantileyerek bu sezon da aynı başarıyı gösterdik ama bizim asıl amacımız geçen sezonki başarının üstüne çıkmaktır. Avrupa'da da çıtayı yükseltmek istiyoruz" dedi.