Ligde 7 hafta sonunda sahasında oynadığı 4 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 7 puan toplayan ancak dış sahada 3 maçta gol atamadan yenilerek puan elde edemeyen bordo-mavililer, hafta sonu İstanbul'da Galatasaray karşısında kötü gidişatına son son vermeye çalışacak.

Bu sezon sahasında Kasımpaşa'yı 2-0 ve Atiker Konyaspor'u 1-0 yenen, Osmanlıspor'a ise 2-0 mağlup olan Karadeniz ekibi, Akhisar Belediyespor ile de golsüz berabere kalırken deplasmanda Gaziantepspor'a 1-0, Aytemiz Alanyaspor'a 3-0, Kardemir Karabükspor'a 4-0 yenildi.

Dış sahada 3 maçta kalesinde 8 gol görmesine karşın gol kaydedemeyen ve puan alamayan bordo-mavililer, Galatasaray deplasmanında hem gol hem de puan özlemini sonlandırmayı hedefliyor.

- Son galibiyet 200 gün önce

Trabzonspor, dış sahada en son galibiyeti 200 gün önce Gaziantepspor karşısında elde etti.

Geçen sezon ligin 27. haftasında 2 Nisan 2016 tarihinde Gaziantepspor deplasmanında 1-0'lık sonuçla kazanan bordo-mavililer, 200 gündür dış sahada galibiyete ve puana hasret kaldı.

- 6 maç sonra kazanmak istiyor

Trabzonspor, ligde son 6 deplasman maçında puan alamadı.

Karadeniz ekibi, geçen sezon 3 puan aldığı 27. haftadaki Gaziantepspor maçının ardından Gençlerbirliği'ne 3-1, Eskişehirspor'a 1-0 mağlup olduktan sonra Antalyaspor'a da 7-0 yenilerek tarihinin en farklı mağlubiyetlerinden birini aldı. Bordo-mavililer, bu sezon da Gaziantepspor'a 1-0, Alanyaspor'a 3-0, Kardemir Karabükspor'a da 4-0 mağlup oldu.

Deplasmandaki son 6 maçta toplam 19 (maç başı 3.16) golü kalesinde gören bordo-mavililer, rakip fileleri sadece 1 (maç başı 0.16) kez havalandırdı. Trabzonspor'un deplasmandaki en son golünü Gençlerbirliği ile 18 Nisan'da oynanan karşılaşmada Muhammet Demir atmıştı.

- Yanallı Trabzonspor daha önce başarmıştı

Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal, 2014-2015 sezonundaki ikinci döneminde ilk maçında Galatasaray ile deplasmanda karşılaşmış ve rakibini yenerek bu maçta deplasman galibiyeti hasretine son vermişti.

Sarı kırmızılı takımla karşılaşana kadar 5 deplasman maçında galibiyet çıkaramayan bordo-mavililer, teknik direktör Ersun Yanal yönetimindeki ilk maçında ligin 10. haftasında Galatasaray'ı 3-0 mağlup ederek dış sahadaki ilk 3 puanını elde etmişti.