TRABZONSPOR'un bu sezon 9 resmi maçta kaydettiği 10 golden sadece birini yeni transferlerin attığı gözlenirken bordo mavililer, ilk 5 hafta itibarıyla ligde son 4 sezonun en gollü açılışını yaptı.
GOLCÜ OYUNCULAR ALDI

Sezona Marko Marin, Dame N'Doye, Stephane M'bia, Okay Yokuşlu, Özer Hurmacı gibi gol yollarında etkili olabilecek transferleri kadrosuna katarak başlayan Trabzonspor'da goller yine eski futbolculardan geldi. Bu sezon şimdiye kadar 4'ü UEFA Avrupa Ligi ön eleme turu, 5'i Spor Toto Süper Lig olmak üzere 9 resmi maç oynayan Trabzonspor, 4'ü Avrupa maçlarında, 6'sı ligde olmak üzere 10 golü rakip filelere gönderdi. Bordo mavililerde Cardozo, Yusuf ve Erkan 2'şer, Mehmet Ekici, Salih Dursun, Soner, ve Okay 1'er golle skora katkıda bulundu. Yeni transferlerden sadece Okay'ın golle buluştuğu Trabzonspor'da geriye kalan 9 golü de geçen yıl kadroda bulunan futbolcuların attığı dikkati çekti.

FORVETTEN 2 GOL

Trabzonspor'un attığı 10 goldeki bir başka dikkat çekici unsur ise, forvet olarak nitelendirilebilecek oyuncuların sadece 2 gol atmış olması oldu. Kadrosunda forvet pozisyonunda oynayan Dame N'Doye, Cardozo, Deniz Yılmaz ve Muhammet Beşir bulunan bordo mavililerde bu 4 isimden sadece Cardozo 2 gol atabildi, diğer isimler ise suskun kaldı.

SON 4 YILIN EN VERİMLİ SEZONU

Trabzonspor, ligde gol yollarında ise son 4 sezonun en verimli dönemini yaşadı. İlk 5 maç itibarıyla 2011-2012 sezonunda 7, 2012-13 ve 2013-14'te 4, 2014-15 sezonunda ise 2 gol kaydedebilen Trabzonspor, bu sezon rakip filelere 6 gol göndermeyi başardı ve son 4 sezonun en verimli lig başlangıcını yaptı.

LİGDE 3 İSİM

Buna karşılık ligde takımın skor yükünü sadece 3 oyuncunun üstlenmesi de dikkat çekti. Ligde atılan 6 golü Cardozo, Erkan ve Yusuf 2'şer gol kaydederek paylaştı. Buna karşılık diğer isimler gol yollarında suskun kaldı.

2 MAÇTA GOL ATAMADI

Avrupa ve ligde 9 maç oynayan Trabzonspor, sadece 2 maçta gol kaydetme başarısı gösteremedi. Bordo mavili oyuncular deplasmandaki Rabotniçki ve ligde geçen hafta sahasındaki Galatasaray maçlarında rakip fileleri sarsmayı başaramadı.