61Saat Spor Servisi - Sezonun oskarları kategorisinde veriler oylar sonucunda Trabzonspor’dan 4 isim ödüle layık görüldü.

Bordo Mavili kulübün başkanı Ahmet Ağaoğlu Ziraat Türkiye Kupası onur ödülüne layık görülürken, Trabzonspor’da gol kralı olan Alexander Sörloth ise yılın forvet ödülünün sahibi oldu.

Bordo Mavili takımın altyapıdan yetişen oyuncularından Abdülkadir Ömür yılın en değerli futbolcusu olurken, Yılın Kalecisi Uğurcan Çakır seçildi.

ONUR ÖDÜLÜ AĞAOĞLU'NUN

Törende açıklama yapan Ahmet Ağaoğlu  “Teşekkür ediyorum, doğrusunu isterseniz duyguları bir tarafa koymak lazım. Şu anda baktığımda evet Alexander Sörloth.. Devre arasında dönmesi gibi bir şey söz konusu değil. 2-3 defa konuşuyorum kendisiyle. Yusuf Yazıcı ve Sörloth ve bizimle birlikte olmamalarına rağmen marka elçileri ve ekonomik olarak bizimle beraberler. Transferlerinden %20 oranında para girecek. Alex büyük bir lige farklı bir takıma gitti. Bugün baktığım zaman 500 milyon Euro civarında piyasa değeri olan takım, farklı özellikleri olan takım. 6-7 hafta gol atamayınca geri mi dönüyor şeklinde yorumlandı, söz konusu değil. Başakşehir’in bilmesi gerekiyordu, Alex İstanbul takımlarına hep 90 artıda gol atıyordu. Hem onlara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “

YILIN FORVETİ SÖRLOTH

Törene katılamayan Alexander Sörloth mesajında “Beni seçtiğiniz için teşekkür ediyorum. Yöneticilerime ayrıca teşekkür ediyorum. “ ifadelerini kullandı. 

YILIN KALECİSİ UĞURCAN ÇAKIR 

Törene canlı olarak bağlanan Uğurcan Çakır “Herkese Trabzon’dan saygılar, bu ödül için teşekkür etmek istiyorum. Futbol takım oyunu üzerimde emeği bulunan herkesin payı bulunuyor. Birilerine ithaf edilince anlam buluyor. Ben de sağlık çalışanlarına ithaf etmek istiyorum. Misyonum bir tık daha attı, amacım genç sporculara rol model olabilmek” ifadelerini kullandı. 

YILIN EN DEĞERLİSİ ABDÜLKADİR ÖMÜR

Yılın en değerli futbolcusu Abdülkadir Ömür oldu. Canlı yayında açıklama yapan Ömür “Trabzon’dan herkese sevgiler saygılar. Bize destek veren, oylayan jüri ve taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bireysel oyun değil tüm takım sayesinde kazandım. Elimizden geldiğince Trabzonspor ile başarıya ulaşmak istiyoruz.“