61SAAT HABER SERVİSİ - SERKAN KILINÇ - Trabzonspor, Konyaspor ile Hüseyin Avni Aker'de oynayacağı mücadelede kalede sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Kaptan Onur'un yerine bu sezonun başında transfer edilen Esteban yer aldı. Kosto Rikalı kaleci ise bordo-mavililer için 6 yıllık bir aranın ardından ilk oldu. 

Trabzonspor'da en son yabancı bir kaleci 6 yıl önce 22-11-2009  tarihinde Kasımpaşa'ya 3-1 mağlup olunan maçta yer alırken bu tarihten sonra bordo-mavililerin kalesi sürekli yerli isimlere emanet edildi.

2009-2010 sezonunda Hugo Bross'un teknik direktörlüğünde sezona başlayan bordo-mavililerde Kasımpaşa mağlubiyetine kadar kalede Tony Sylva yer almıştı.
Ancak bu mağlubiyetin ardından Bross ile yollar ayrılırken yerine Şenol Güneş getirilmişti. Şenol Güneş'in takımın başına gelmesinin ardından bordo-mavililerde kale bugün sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen kaptan Onur'a emanet edilmişti. O sezonun sonunda Tony Sylva ile yollar ayrılırken Trabzonspor'da Onur ile Tolga Zengin değişmeli kaleyi korumuşlardı.

Tolga'nın geçen yıl takımdan ayrılmasının ardından bu kez Onur'un da sakatlanmasının ardından kalede Fatih ve İbrahim denenirken bu oyunculardan istenilen performans alınmayınca bu sezon başında Esteban transfer edilmişti.

Onur'un sakatlığının yeniden nüksetmesi ve performansında yaşadığı düşüş nedeniyle bugün 6 yıllık bir aranın ardından Erteban bordo-mavililerin kalesine geçti.