Trabzonspor, kaptan Onur Recep Kıvrak ve Özer Hurmacı ile başlattığı 'feda' hamlesini devam ettirecek. Yönetimin hedefi 140 Milyon TL'yi bulan oyuncu alacaklarını 80 milyon TL'ye indirmek. Kaptan Onur'un yıllık ücretinde yüzde 30'a denk gelen 950 bin euro'luk (yaklaşık 3 milyon TL) indirimi koşulsuz şekilde kabul etmesinden cesaret alan bordo- mavililer, maliyeti yüksek olan yabancı futbolcular başta olmak üzere tüm oyuncularla masaya oturacak. Yönetim, UEFA kriterlerinde yer alan 'Futbolcu giderleri, gelirin yüzde 70'ini geçemez' maddesinden yola çıkarak 140 milyon TL olan oyuncu ödemelerini, 80 milyon TL'ye indirmeye çalışacak. Başkan Muharrem Usta, "Kaptanımız Onur, kendisine yakışanı yaptı. Diğer oyuncularla da görüşüp kulübümüzü ekonomik olarak rahatlatacağız" dedi. 
Küskünleri kazanacağız 
Onur Kıvrak'ın yanı sıra Özer Hurmacı da yıllık ücretinde yüzde 20 oranında indirimi kabul etti. Başkan Muharrem Usta, kadrolarında bulunan ancak sezonun ilk yarısında küskünlük veya çeşitli sebeplerden dolayı beklenen performansı sergileyemeyen oyuncuları da kazanacaklarını ifade etti. Usta şunları söyledi: 

Takviye mutlaka olacak
"Kaptanımız yakışanı yaptı. Bizim için en büyük transfer kulüp içi transferlerdir. İyi oyunculardan kurulu bir kadromuz var, öncelikli iş mevcut kadromuz içerisindeki oyuncuları kazanmaktır. Ayrıca takviyelerle kadromuzu güçlendirip istediğimiz noktalara 
ulaşacağız." 

Yunus Emre SEL