20 YILLIK HASRETİ BİTİRİN

Trabzonspor, Fenerbahçe’yi tam 20 yıl önce İstanbul’da 3-1 mağlup etmişti. Teknik Direktör Yılmaz Vural’dı.

Diyeceğim şu, Artık bu kötü tabloya bir son vermenin zamanı geldi. Tamda Fenerbahçe yerlere serilmişken, bu büyük bir fırsattır diyorum. Trabzonsporlu futbolcuların bu kritik derbi maçına büyük bir arzu ve istekli hazırlandıklarını da çok iyi biliyorum. Özellikle Trabzon altyapısından yetişen Abdülkadir Parmak, Abdülkadir Ömür, Hüseyin Türkmen ve Kaleci Uğurcan Çakırlı Trabzonspor, Fenerbahçe’yi İstanbul’da dize getirirse bu daha büyük anlamlar ifade edecektir. Yanılıyor muyum?

trabzonspor fenerbahçe 2018 ile ilgili görsel sonucuBence Trabzonspor, Fenerbahçe’yi yenecek. Eğer hakemler olaya müdahale etmezseler fırtına İstanbul’da fişi çeker ve Kadıköy’de tarihi bir skor bordo-mavililerin lehine çıkabilir.

Uyarılarımız da var tabi ki. Sonuçta Fenerbahçe, Fenerbahçe’dir. Dikkatli olmak gerekiyor. Hatırlayın, şampiyonluğa oynayan Galatasaray, Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yenememişti. Yani derbi maçları farklıdır. Akıllı hareket edilmesi şarttır. Nasılsa ben yenerim derseniz kaybeden olursunuz.

Ünal Karaman’a bu bağlamda büyük görevler düşmektedir. Ahmet Ağaoğlu yönetimi de dikkatli olmalıdır. Hafta içerisinde kışkırtıcı demeçler verilmemelidir. Normal bir lig maçı oynanıyormuş gibi hareket edilmelidir. Gerisini Trabzonsporlu oyuncular halledecektir ve kazanan olacaktır. Tecrübelerimiz bunu diyor… Nokta

AĞAOĞLU KLİP Mİ ÇEKİYOR?

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu şu sıralar sosyal medya üzerinden ilginç gösteriler yapıyor.

Ekin Uzunlar adlı şarkıcıyla birlikte yayınladığı görüntüler ‘Klip mi’ çekiyorlar algısını oluşturuyor ki, bu benim hiç hoşuma gitmiyor.

Mesela ben Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ı ya da Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’i hiç böyle şov yaparken görmedim.

Diyeceğim şudur. Ahmet Ağaoğlu’na saygımız var ancak bana göre gereksiz işler yapıyor.

Yoğun mesaisinden kaynaklı belki kafasını dağıtıyor diyebilirsiniz ama görüntü itibariyle yakışmadığını da söylememiz gerekiyor, kimse kızmasın...

HÜSEYİN’E PSİKOLOG LAZIM…

hüseyin türkmen kaza 61saat ile ilgili görsel sonucuHüseyin Türkmen’e büyük geçmiş olsun diyerek başlıyorum. Nişanlısıyla birlikte geçirdiği kazadan Hüseyin Türkmen yara almadan kurtuldu ama nişanlısının omurgasında kırık olduğu açıklandı. Acil şifalar diliyorum.

Benim tavsiyem, travma geçiren Hüseyin Türkmen’e kulüp yetkilileri sahip çıksın. Şöyle ki, kendisine psikolojik destek verilmesi sağlansın. Hüseyin’in yaşadığı şey ay bir şey değildir. Tam da Fenerbahçe maçı öncesi, nazardır diyelim.

Ama dediğim gibi Hüseyin’in acilen bu kötü durumdan çıkmasına yardımcı olunmalı. Hüseyin Trabzonspor savunmasının bel kemiğidir. Fenerbahçe maçında kafası başka yerlerde olmamalı diyorum. Yanılıyor muyum? 

6G1B NE DEMEK?

Hadi size 100 puanlık bir uzman soruyu sorayım. Biraz düşünün hemen bulursunuz zaten. 7 maçtır kaybetmeyen bir Trabzonspor’dan bahsediyorum.

Yani Trabzonspor 6 galibiyet elde ederken, 1 de beraberlik almış. Bu tabloyu yorumladığımız da ortaya şöyle güzel bir şey çıkıyor.  

6G1B... Alın size Trabzon plakası. Aramızda kalsın ama sorunun cevabı vermiş oldum sanırım. Gülmeyin... Olur, o kadar…

Neyse Trabzonspor, ligde kalan 5 maçını da kazanacak güce sahip. 15 puan toplarsa ben diyorum ki şampiyonlar ligini yakalayabilir.

Önündeki takımlar kaybeder mi?

Evet kaybedebilir. Peki, Trabzonspor kaybeder mi?

Bence kaybetmez, bu takım hiç artık kay-bet-mez…

SANIRIM BİRAZ BECERİKSİZLİK VAR?

ResimTrabzonspor’un forvetlerinden bahsediyorum. Ekuban ve Rodellega’dan…

Yahu topu nasıl her defasında direklere nişanlıyorsunuz, doğrusu bunu bende çok merak ediyorum. Bu bir olur, iki olur, hadi diyelim üç olsun… Sayısını unuttuk direklerden dönen şutlarınınız. 

Bunun adı şansızlıktır diyeceğim ama sanırım beceriksizliğinizde var. Kusura bakmayın... Yoksa bu durum başka nasıl izah edilebilir.

Neyse ben diyorum ki, daha fazla gol vuruşu çalışması yapın.

Normal idman bittikten sonra boş kaleye şut atın. Bu konuda eksiğiniz var.

Ünal Karaman hoca da Ekuban ve Rodellega’nın başında beklesin.

Takımı direkt etkileyen bu sıkıntıya çare bulsun. 

NWAKAEME’YE KİTAP YAZILIR

ResimTrabzonspor’da Nijeryalı oyuncu Nwakaeme rüzgarı esiyor… Aslında adamı anlatmak için kitap yazmamız gerekiyor.

O kadar bilinmedik yönü var ki Nwakaeme’nin anlatayım biraz. Araştırdım. Çok kaliteli bir insanmış. Yardımsevermiş.

Muhtaç ailelere sürekli ekonomik destek oluyormuş. Yani adam gibi adammış.

Trabzonspor’da geldiğinde önce ortama uyum sağlayamamıştı ama başta Ünal hoca ve yöneticiler Nwakaeme’ye büyük destek oldular.

Sonrasını hepimiz biliyoruz. Müthiş oynuyor, harika goller atıyor. Trabzonspor’a büyük katkılar sağlıyor.

O halde Burak Yılmaz demek gol demek diyorduk ya, artık bu sloganı Nwakaeme demek gol demek olarak düzeltelim. Haksız mıyım?

Helal olsun sana Nwakaeme.. Trabzonspor seninle gurur duyuyor.