61SAAT HABER SERVİSİ - 

Aspor'da Yunus Emre Sel’in sorularını yanıtlayan Güven, Abdülkadir’in sakatlığının uzun süreli olmasının gerekçesini açıkladı. 
Güven, Abdülkadir’in Almanya’da ’Tamir’ şeklinde ameliyat olduğunu ifade ederek, "Aynı sakatlıktan 2 futbolcumuz da ameliyat oldu. Yusuf Sarı, Türkiye’de ameliyat oldu. Normalde Menisküs süresi 4 ile 6 hafta. Ama Abdülkadir’in menisküs ameliyatı ondan daha kötü, yırtığı daha fazla olduğu için değil, ‘tamir' şeklinde olduğu için dönüşü biraz daha uzun oluyor. Çünkü ayak üzerine basması, bir müddet daha zaman alıyor. Neden tamir tercih ediliyor. Tamirlikse, tamire müsaitse önce tamir deneniyor. Tamir sonucunda o bacağın spor açısından, sporcu açısından verimi daha uzun yıllar olduğu düşüncesindeyiz” dedi. 

Ekuban’ın neden İtalya’da ameliyat olduğunu da açıklayan Güven, "Ekuban, şu anda İtalya’da. Daha önce yine ona benzer bir takım sakatlıklar olduğunda orada ki doktor arkadaşla beraber temasa geçiyormuş. Bu ayağı kırılınca tekrar temasa geçti. Zaten ameliyat dendi. O da, "Orada ameliyat olmak istiyorum" dedi. Muhtemelen yarın ameliyat olacak. Ameliyattan sonra 4 ile 6 hafta sürecek bir sakatlık.  Ufak bir kırık var. Kırığı vidalanacak neden çünkü sahalara daha erken dönsün diye” diye konuştu. 

Sturridge’nin ağrıları olduğunu ve MR çekildiğini ifade eden Güven, "Evet ağrıları oldu, her hangi bir sıkıntı var mı yok mu diye MR çekildi. MR’ında öyle kayda değer önemli bir sıkıntısı yok” dedi. 

Güven, son olarak takımla birlikte çalışmalara başlayan Onazi’nin de durumunu paylaşırken, "Onazi, tedavisi biraz uzun sürdü. Bir takım şansızlıklar oldu. 2. kez Ameliyat oldu. Ameliyat olunca katlanarak iyileşme süresi devam etti. Yaz boyunca gerek fizik tedavisi gerek kondisyoner arkadaşlarla beraber çalıştı. Geçen haftana takıma verildi. Ama takıma uzun süreden berisi uzak kaldığı için verimi ne kadar verim alacağız, ne zaman güçlenecek ne zaman hazır olacak önümüze bakacağız” ifadelerini kullandı.