61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor, Norveçli yeni transferi Alexander Sörloth'un 34. dakikada attığı gol ile öne geçti. Kasımpaşa, 40. dakikada eski Trabzonsporlu Aytaç Kara'nın golüyle eşitliği sağladı ve ilk yarı 1-1 sona erdi.
Maçın ardından konuşan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kasımpaşa maçında alınan beraberliği Sparta Prag maçında sarf edilen efora bağladı. Ağaoğlu, "Fazla efor sarf eden oyuncularımız bugün gününde olmayınca bu sonuç çıktı. 19. maçımız yenilmeden. Bir anlam ifade etmiyor 3 puanlı ligde. Kazanmamız lazımdı. Önemli başlangıç yapabilirdik. Sağlık olsun. Önümüzde AEK maçı var. Tur atlamak zorunda olduğumuz maç. Tur almadıktan sonra Prag maçının önemi kalmıyor. AEAK var Malatya maçı var. Malatya hazır ekip. Ondan sonra yeniden AEK ile oynayacağız sonra Fenerbahçe ile. Zorlu maçlar bizi bekliyor. 
İşin başındayız. Her takım savaşıyor. Her takım mücadele ediyor. Trabzonspor’un hedefi her zaman zirve. O zirve yarışının içinde her zaman varız. Kadro yapısı, oynadığımızı oyun itibariyle görüyoruz” ifadelerini kullandı. 

FERNANDES İÇİN 2 AY SONRA GÖRÜŞMELER BAŞLIYOR
 Suturrige, transferine cevap vermeyen Ağaoğlu, Sörloth ve Fernandes ile ilgili, “Sörloth ve Fernandes’in transferinden şüphem yoktu. İnce elenene transferlerdi. Fernandes’in transferi gecikti. Menajeri ile ilgili sıkıntılar vardı. Kamptan önce transferi söz konusuydu. Kiralık ve kulübüyle ileriye dönük, transferiyle alakalı bir iki ay sonra görüşmelere başlayacağız. Sörloth, geçen sene bizim izleme ekibinin gündemine gelen oyuncuydu. Palace bir başka takımla takasını gündeme getirdiği için gecikti. Onu da kamp sürecine yetiştiremedik. Herkes görüyor. Tam bir atlet. Hazır olarak geldi, takımla 2 - 3 antrenman yaptıktan sonra Prag maçında attı, Akyazı’da attı, burada attı. Bizim oyun sistemimiz göz önüne alındığında Forvetin yapabileceği her şeyi yapıyor diye görüyorum. Benim bilgim dahilinde olan konular değiller. Oyuncunun verimi herkesin malumu. 3 maçta 3 gol. Ben Bunun ötesinde bir şey bekliyor muydum, açıkçası bu formunu devam ettirirse takımın değişmez oyuncusu olur. 
İki sene var. Formunu devam ettirdiğinde o rakamın çok üzerine çıkar. Ticari taraftan bakıldığında oldukça verimlii ve isabetli bir transfer” dedi. 

FORVETE İHTİYAÇ VAR MI?
 Takımın forvete ihtiyacı olup olmadığı sorusuna ise Ağaoğlu, "Forvet olarak baktığınızda Sörloth, Ekuban, Koray, Muhammet, Salih.. Bugün 5 forveti olan bir kulüpten bahsediyoruz. O kadar hassas bir denge ki oraya dışardan büyük ismi alıp getirdiğinizde alt taraftaki çocukların da şevkini kırarsınız. Öndeki 3 tanesinin hangisinin önüne geçecek. Diğer taraftan UEFA’da yolumuza devam ettiğimiz takdirde lig, kupa uzun maraton. Orada da transfer gerekiyor mu bu gündeme geliyor. Transfer yapılabilir ama herkes bilir ki bunun ekonomik boyutu var. Bankalar birliğinin sağladığı limit var. O limitin üzerine çıktığınızda sıkıntı yaşardım. Geriye dönük bütün borçlardan ben şahsen sorumlu hale geliyorum. Bunu herkes bilmesi lazım. Yapılandırmanın detayını bilmesi lazım. Bize tanınan bir bütçe var. Bu limitlerin içinde kalma zorunluluğu var. Ama bir taraftan yarışa devam edeceksiniz. Bazı gerek sosyal medyada, gerek görsel medyada şu şekilde yorumlara rastladım. yusuf satıldı ondan gelecek parayla. Yusuf4tan gelecek para tamamı Bankalar Birliğine gidiyor. Bankalar Birliği elde ettiğiniz gelirin yüzde 10’unu harcama imkanı sağlıyor. Bunların tamamı gelip Trabzonspor’un kasasına girmiyor. Bunun iyi analiz etmesi lazım. Bunun yüzde 75’i borç kapamaya gidiyor yüzde 25’i transfer ve personel ödemesine gidiyor. Aldığınız oyuncunun maaşı da var. O limitlerin üzerinde kalması lazım. 
Süper Lig özellikle 3 takım için eski Süper Lig değil. Şirket olarak faaliyetlerini sürdüren Kasımpaşa, Göztepe ve diğer bir kaç kulübümüz hariç onun dışında ki yönetmelerimiz lisans yönetmeliğine talip. Lisans yönetmeliği için de aynı şeyler geçerli” diye konuştu.