Trabzonspor'da Başkan Ahmet Ağaoğlu ve kaptan Jose Sosa, saat 16.00'da açıklamalarda bulunacak.

Ahmet Ağaoğlu ve Jose Sosa'nın yapacağı açıklamalar, Trabzonspro Kulübü'nün sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.

AĞAOĞLU "KONSANTRASYONU BOZMAK İSTİYORLAR"

Açıklamalarda bulunan Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu: Sosa Trabzon’da kalacak mı, Arjantin’e mi gidiyor. Bu ve buna benzer süpekülatif haberler gündemde ve gündemden düşmüyor. 
Tabi bunlarla alakalı olarak süreç içinde, gerek görsel medyada gerek yazılı medyada çok açık net olarak ifade ettik biz. Kaptanımızla devam etmek istediğimizi, kendimiz yönetim olarak deklare ettik. Sürekli şunu söyledim: Sosa bizim için sadece futbolcu, kaptan değil. Bizimle beraber sıkıntılı süreçte, bu takımın ağırlığını yükünü omuzlayan, bizim arzu ettiğimiz hedefe ulaşmamızda çok büyük sorumluluk alan, takımın kulübün çok önemli parçası. Bunu sürekli olarak ifade etmemize rağmen bugün geldiğimiz noktada son 10 senenin en başarılı kadrosu. Son 10 senedir ilk defa şampiyonluğa koşan bir takım vücuda getirmemize rağmen ısrarlı şekilde başta kaptanımız olmak üzere diğer oyuncularımız, yıldız oyuncularımız üzerinden sürekli olarak trafnser haberleri. Sözleşmelerinin yenilenip yenilenmeyceği, Avrupa’da şu kulübe gidiyor, bu ve benzeri aslında benim hiç yabancısı olmadığım oyunları planlayan yaşı kadar benim yöneticiliğim var. Ben bunların hiç bir şekilde yabancısı değilim. Çok iyi farkındayım. Hepiniz de farkındasınızdır. Geldiğimiz süreç içinde tamamen takımımızın konsantrasyonunu bozmaya ve takımımız hedeften uzaklaştırmaya yönelik spekülasyonlar bunlar.

"TAKIMIMIZIN YARISINA YAKIN GERÇEK DIŞI HABERLER ÇIKTI"

Burada şefaatlerle ifade ettik. Kaptanımızla ve sözleşmesi biten diğer oyuncularımızla konuştuğumuzda, hem kaptanımız hem de diğer oyuncularımızın sözleri şu oldu: Önümüzde çok önemli süreç var, bütün bu görüşmeleri lig bitimine bırakalım. Konsantrasyonumuzu bozacak, kafamızı bu ve benzer konularla meşgul edecek konularla uzak duralım. Kaptanımızın benden bizzat isteği, talebiydi. Bütün bunlara rağmen gerek kaptanımızın, gerek diğer oyuncularımızın ne alakası varsa Sörloth’u, Abdülkadir’i, Uğurcan’ı, Ekuban’ı sokmaya başladılar. Neredeyse takımımızın tamamına yakının bir bölümünün transferiyle alakalı gerçek dışı ve tamamen takımın konsantrasyonunu bozmaya yönelik haberler ayyuka çıktığı için bu toplantıyı yapmak zorunda kaldık.

"SOSA'NIN EŞİNE YAPILANLAR UTANÇ VERİCİ"

Son 1 hafta içinde kaptanımızın değerli eşine yönelik sosyal medyadan bazı hesapların üzerinden kirli kampanyaya şahit olduk. Bunu şiddetle kınıyorum. Bir kadına, bir anneye yönelik bu şekilde aşağılık bir olayın yaşanması utanç vericidir. Bunu yapan kişilerin kim olduğu başlattığımız hukuki süreç içinde ortaya çıkaracağız. Hem kaptanımızın değerli eşi, hem de kaptanımız Trabzon’u çok seviyor. Bir aidiyet duygusuyla bir kulübe bağlı olan, bu takımın bu noktaya gelmesinde çok büyük pay sahibi olan değerli kaptanımızın eşine sosyal medya üzerinden yapılan bu tür yakışıksız ve hoş olmayan ifadeleri şiddetle kınıyorum. Şunu söylemek istiyorum: Türk milleti her şeyin ötesinde misafir perverdir. Kaptanımız ve bütün futbolcularımız bu şehirde bu kentte misafirdirler, bizim misafirimizdir. Onların bütün sorumluluğu bizim üzerimizdedir. Aidiyet duygusuyla bu kulübe ve şehre hizmet eden insanlara saygı duymanın ötesinde başka hiç bir tasarrufta bulunamayız.

"ALGI OPERASYONUNA ALET OLMAYIN"

Bizim bütün oyuncularımız Trabzonspor, bu şehirle bütünleşmiş evlatlarımızdır. Takımımızda ki bütün oyuncular, camiamızın en önemli parçasıdırlar. Ve onlar bizim evlatlarımızdır. Ayrıca onların eşleri, çocukları, nişanlıları, sevgilileri, anneleri ve babaları bizlerin en değerlerlileridir. Hiç bir şekilde bizim değerlerimize dil uzatanların yapmış oldukları yanlarına kar kalmaz. Ancak şampiyonluk yolunda ilerleyen süreçte, bize karşı bir takım operasyonlar yapılacağını biliyorduk. Buna yabancı değildik. Baştada ifade ettik. Benim 30 senem geçti bu alemin içinde. Bunlar beklediğimiz şeylerdi. Ancak farklı odakların başlattığı algı operasyonuna hiç bir şekilde bizim taraftar grubumuzun alet olmaması lazım. Bizim burada ki bütün konsantrasyonumuz önümüzde ki 8 maç, final niteliğinde olna 8 lig maçı, kupada oynayacağımız yarı final ve final maçı olmalıdır. Bu doğrultuda takımımıza destek vermenin ötesinde, oyuncularımızı motive etmenin ötesinde hiç bir tasarrufun içine girmemelerini taraftar ve camiamızdan özellikle rica ediyorum.

"DİM DİK AYAKTAYIZ"

Bu 8 haftayla sınırlı bir olay değil, yıllara dayalı. Takımızın konsantrasyonunu bozmak amacıyla yapılan bu ve buna benzer algılar ve bu düşünceleri beyinlerinin içerisinde oluşturan insanlar kendi sığlıkları içinde boğulacaklardır. Biz buna hiç bir şekide müsade etmeyeceğiz. Trabzonspor kulübü futbolcularıyla teknik heyetiyle yönetimiyle dim dik ayaktadır. Hedef belirlemişizdir, bu hedef sadece sportif değildir. Bu hedef sportiftir, ahlaki, idari ve ekonomiktir. Hiç bir şekilde bu ve buna benzer algılara boyun eğmeyeceğiz, dim dik ayaktayız. Kim ne yaparsa yapsın asla ve asla bu ve benzer operasyonlara müsade etmeyeceğiz.

"SOSYAL MEDYADAN AİLELERE YAPILANLARI LANETLİYORUM"

Bugün takımımızın gelmiş olduğu nokta, kulübümüzün gelmiş olduğu pozisyon eminim ki bazı çerveleri ciddi şekilde rahatsız etmiştir. Bu doğaldır, olasıdır. Sporun bünyesinde var bunlar. Ama biz hiç bir zaman için rakiplerimizi düşman olarak görmedik. Her zaman rakiplerimizi rakip olarak gördük. Rekabetin üst seviyede olduğu liglerde futbol endüstrisi de tırmanacağı en yüksek seviyeye tırmanız. Rakibin güçlü değilse benim elde ettiğimiz başarı da fazla bir anlam ifade etmez. Bunu sporun içinde yıllarını vermiş insanlar çok iyi bilirler çok iyi analiz ederler. Her zaman rakiplerimize saygılı devrandık. aynı bağlamda yeri gelmişken şunu da söylemek istiyorum: Bu ülkeye gelen hangi takımda oynarsa oynasın her yabancı futbolcu bizim misafirimizdir. Aileleri de bizim misafirimizdir, bizim değerlerimizdir. Aynı şekilde özellikle sosyal medya üzerinden ülkemizde ki yabancı futbolculara ve dahi yerli futbolcularımızın kendilerini, şahıslarını, ailelerini hedef alan her türlü hakaret içeren söylemleri ve sosyal medya üzerinden yapılan yayınları telin ediyorum, lanetliyorum. Türk milleti misafir perverdir. Türk milleti misafirini, misafir perverliğini göstermekle dünyada ün salmış bir millettir. Bir takım komplekslerini, bir takım ezikliklerini sosyal medya üzerinden, klavye üzerinden giderme düşüncesinde olan insanlara da başta Trabzonspor camiası olmak üzere hiç bir camianın bireylerinin de meydan vermemesini buna masada etmemelerini özellikle ve hassasiyetle rica ediyorum.

Bu 8 haftayla sınırlı bir olay değil, yıllara dayalı. Takımızın konsantrasyonunu bozmak amacıyla yapılan bu ve buna benzer algılar ve bu düşünceleri beyinlerinin içerisinde oluşturan insanlar kendi sığlıkları içinde boğulacaklardır. Biz buna hiç bir şekide müsade etmeyeceğiz. Trabzonspor kulübü futbolcularıyla teknik heyetiyle yönetimiyle dim dik ayaktadır. Hedef belirlemişizdir, bu hedef sadece sportif değildir. Bu hedef sportiftir, ahlaki, idari ve ekonomiktir. Hiç bir şekilde bu ve buna benzer algılara boyun eğmeyeceğiz, dim dik ayaktayız. Kim ne yaparsa yapsın asla ve asla bu ve benzer operasyonlara müsade etmeyeceğiz.

"SOSA İLE BİR SIKINTIMIZ YOKTUR"

Kariyerini göz önüne aldığınız zaman Atletico Madrid, Milan, Bayern’de Donesk’e, Beşiktaş’tan Milan’a.. Kariyerini herkesin bildiği takdir ettiği, onun ötesinde kişiliği, karakteri profesyonelliği ve her şeyin ötesinde bu çok önemlidir. Ben bunu sık sık söylerim. Dünyanın en iyi futbolcusu olabilirsiniz, her hangi bir branşta dünyanın en iyisi olabilirsiniz. Ama iyi bir atlet olmak içni bundan daha fazlasını ihtiyaç vardır. İyi bir atletin tüm vasıflarını üzerinde taşıyan, aynı zaman aidiyet duygusuyla bizimle birlikte sorumluluk alarak, bu kulübe hizmet eden çok önemli bir parçasıdır kendisi. Bu kulübün kaptanıdır ve bu kulübün Şota’nın tabiriyle taşıyanıdır. Biz, birlikte yola çıktık. Hedefe birlikte ulaşacağız. Önümüzde ki yıllara yönelik bir takım düşüncelerimiz var. Bütün bunların hepsini kendisiyle sürekli olarak paylaşıyoruz. Günde yüz yüze yarım saat konuşuyoruz, 1 saat olduğu zamanlar oluyor. Kaptanımız tekrar söylüyorum, bu kulübün çok önemli parçasıdır. Bu düşünceden hareketle kendisi sezon sonuna kadar konsantrasyonunu tamamen bu takımın başarısına vermek istediği noktada bizim de sadece onun düşüncesine saygı duymamız kalmıştır. Bunun ötesinde hiç bir şekilde ama hiç bir şekilde altını çize çize söylüyorum, defalarca Türkçe olarak ifade ettim. 3  - 4 ayrı lisanda da ifade edebilirim. Hiç bir sıkıntımız yoktur. Kendisi çok önemli vizyon, misyon omuzlamıştır. Lütfen kendisine yardımcı olalım ve saygı duyalım.

"NOVAK SEZON SONU"

Novak ile biz sürekli olarak görüşüyoruz. En son yapmış olduğumuz teklifte, gelmiş olduğumuz noktada Novak çok açık net olarak şunu ifade etti: Önümüzde çok önemli 8 hafta var. Bu takım şampiyonluğa gidiyor. 10 sene üzerine bu takım şampiyonluğa gidiyor. Tabiki benim geleceğim, kariyerim, alacağım ücret önemli. Ama bunların hepsinden önemli olan 2,5 senedir hizmet ettiğim ve böylesine arzuyla şampiyonluğu bekleyen ve şu an itibariyle şampiyonluğu hedefleyen bir takımın çok önemli 8 maçının olduğu yerde bütün bu konuşmalara (Şubatta konuştuğumuzda kendisi Mayıs sonuna bırakalım) Ama araya giren Korona sürecinden dolayı lig sonuna bırakalım. Bu oyuncu bunu söylediği halde hiç yakışı kalmayan, hiç şık olmayan ve utanç duyduğum ifadelerle hem Novak’ın kendisine hem de kız arkadaşına yönelik sosyal medya üzerinden yapılan bu tür algılar sadece bu kulübe ve bu takımın konsantrasyonuna zarar verir. Özelilkle camiamızın bu tür paylaşımlardan şiddetli olarak kaçınmalarını ve bu tür paylaşımı yapanlara gerekli tepkiyi göstermeleri bu doğrultuda bu kulübün başkanı olarak yöneticisi olarak bu camianın bir bireyi ve parçası olarak onlardan hassasiyetle rica ediyorum.

SOSA "BAŞKANLA KONUŞTUK"

Daha sonra konuşan Kaptan Sosa "Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Dün antrenman sonrasında kendisiyle yaptığımız görüşmede bu konuları görüşmüştük. beraber verceğimiz mesaj konusunda hem fikir olmuştuk. Bunu söylemek istiyorum bizim destekleyen, hep yanımızda olan belki de onların desteğinden bir süre için mahrum kalacağımız taraftarlarımız şunu bilsinler ki: Rahat olabilirler. Takımımız çok iyi çalışıyor. Final periyodunda herkes elinden gelenin en iyisini yapmak için çalışıyor. İlk söyleyeceğim şey onların rahat olmaları bize uzaktan da olsa desteğe devam etmeleri.

Taraftarlarımıza vermek istediğimiz mesajlardan biri şu? Pandemi sürecinde bu arada gerçekten bizde en çok sevdiğimiz şeyden mahrum kaldık. Sonrasına döndüğümüzde çok sıkı çalışıyoruz. Önümüzde ne kadar önemli maçlar oynayacağımızdan hepimizin haberi var. Hepimiz bu durumu başarıyla tamamlamak adına sıkı çalışıyoruz. Daha sonrasında başkanımıza ayrı bir parantez açarak teşekkür etmek istiyorum. Bütün oyuncularımız, takım arkadaşlarımız, kulüp arasında ilişkiler gerçekten çok iyi durumda. Her oyuncunun durumunu bire bir anladığımız için yardımcı olduğu için teşekkür ediyorum. Benim durumumda başkanıma ilettim. Beni anlayışla karşıladı. Tabiki gelecek hakkında konuştuk. Nerede olabileceği, belki saha içnide başkanımızın uygun gördüğü başka pozisyonda takıma yardımcı olmak için orada devam edeceğimi gelecek adına yaptığımız konuşmalarda kendisiyle görüşmüştük.

(BAŞKAN ARAYA GİRDİ, SON PARAFRAFI TEKRARLATTI)
Kulübümüzde bugün başkanımızla yaptığımız görüşmelerde kendisine tekrar ifade ettim. Saha içinde ya da dışarda ilerde başkanımızın uygun göreceği pozisyonda devam edebileceğimi, ayrıca parantez açarak oyuncularla takım arasında çok iyi ilişki olduğunu, sorun olmadığını, başkanın bire bir ilgi göstererek onlara her şekilde yardım olduğunu söylemek gerekir. Bende burada çok mutluyum. Önümüzde 8 maç çok önemli Kalan kupa maçları var.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki kulübümüzü ben kulüpten daha çok aile olarak görüyorum. Yaşadığımız bu sıkıntıyı kulübümüz ilettim. Onlara bu konuda neler yapabileceğimiz sormuştum. Böyle bir durumu daha iyi açıklamak bu fırsat oldu. Futbola konsantre olmak istiyorum. Aynı zamanda ne eşim, ne de ailemin her hangi bir bireyine yapılacak bu tür söylemleri beni üzdüğünü ve kırdığını söylemek gerekir. Bu tür şeylere tabiki izin vermeyeceğim. Herkesin bildiği gibi kızların burada doğdu. Ailem buraya çok seviyor. Burada olmaktan çok mutluluk. Ben de hem burada oynadığım oyundan kendi yaptığım işten büyük zevk alıyorum. En önemli şey önümüzde ki maçlar. Hedefe konsantre olmamız gereken tek şey önümüzde ki maçlar olduğunu düşünüyorum.

Tabiki son söz olarak şunları ifade etmem gerekir. Hem başkanımız hem yöneticilerimiz hem hocalarımız takımızın içinde çalışan herkes sadece tek bir hedefe odaklanmış durumda. O edefi hep beraber gerçekleştirmenin çabası içindeyiz. İnsanların bize desteklerini bilmiyoruz. Bize karşı gösterdikleri sevginin ne kadar büyük olduğunu bizde biliyoruz. Dolayasıyla bu sevgiden dayanakla insanlara hak ettikleri o mutluluğu vermenin peşindeyiz. Daha önce de söylediğim gibi. Kendi durumumla alakalı önümüzde ki süreç tamamlandığında umuyorum mutlulukla tamamlandığında tekrar konuşabiliriz. Hepimizin önceliği şu an yaşadığımız süreç…