61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu UEFA kararı ile ilgili konuştu.

Açıklamalarda bulunan Ağaoğlu "Disiplin Kurulunda olunca ister istemez, insan geriliyor. Netice itibariyle oraya sevk edilmiş konumdaydık. 28 sayfalık gerekçeleri açıklayan rapor geldi. Ama çok kısa olarak özetleyiyim. UEFa Kupalarına katılmamıza müsade ediyorlar. Biz biliyorsunuz ön eleme oynayacağız. Takip eden müsabakalara katılmamıza müsade ediyorlar. Ama şartlı geldi. Daha önceden Finansal Fair Play Komitesinin 3 şartı vardı yerine getirdiği takdirde. Bunlaran bir tanesi yeniden yapılanma, TFF’nin lisans talimatının yürürlüğe girmesi ve 3.’sü 5 milyon zarar barajının altında kalma koşulu. Bu 3 koşul bunları yerine getirdiği takdirde bizim Avrupa Kupalarına katılmamızı tavsiye eder nitelikteydi. Disiplin Kurulundan aynı yürürlükte çıktı. Yalnız bize 15 Ekim’e kadar süre veriyorlar. Ama biz 3 şartı bugün itibariyle yerine getirmiş durumdayız. Dolayısıyla burada artık sıkıntı söz konusu değil. Artık kuraları bekleceğiz." ifadelerine yer verdi.

UEFA 2 SENELİK CEZAYI YAPIŞTIRMIŞTI
Ağaoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:
"Zaten bizim politikamız, geldiğimizden beri söylüyoruz. 15 aydır söylediğimizin dışında hiç bir şey yapmadık. Nakit akışını düzelteceğimizi, borçları yapılandıracağımızı, kulübün ekonomisini sürdürülebilir düzeye getireceğimizi, sportif taraftan kendi ve ülkeden gençlerimiz ile birlikte ihtiyacımız olan mevkilere kulübün bütçesi ölçüsünde nokta transfer yapmak. 

Zaten 15 aylık süreçte eğer bu politikamızdan biraz şaşmış olsaydık emin olun UEFA 2 senelik cezayı yaptırmıştı bize. Onun için bu politikadan taviz vermemiz mümkün değil. Zaten bu yeniden yapılandırmadan, imzaladığımız anlaşmadan çıktığımız takdirde kulüp başkanını geriye dönük borçlardan sorumludur diye taahhütname imzaladım. Bunun dışına çıkarsak 860 milyon lira kulüp başkanı sorumlu oluyor yani ben. 

BİR HAFTA İÇİNDE FORVET VE STOPER...
Obi Mikel’in haricinde ihtiyacımız olan mevkiler öncelikli olarak stoper ve forvet hattına önümüzdeki 1 hafta içinde 2 transferimiz daha olacak. 

Bu arada görüşmelerimizin devam ettiği 2 genç oyuncumuz daha var. Onu da gerçekleştirdiğimiz azaman transferin yüzde 99 oranında tamamlamış olacağız. 

Eğer Avusturya’da kamp süreci içinde bir şekilde teknik heyetin vereceği rapor doğrultusunda belki bir ilave daha söz konusu olabilir. 

Ama bunların hiç bir tanesi Trabzonspor’un bu sene ödeme planında taahhüt ettiği 100 milyon liralık kadro maliyetini aşmayacak. Biz çok ciddi bir finansman disiplinle yoluna devam eden bir kulübüz. Geldiğimizden beri uyguladığımız politikanın karşılığını bugün aslında çok ciddi bir ceza ile yüz yüze kaldığımız yerde, ceza almadan şartlı da olsa yolumuza devam etmemizi sağladı. Bu da her halde bizim ilgilediğimiz politikanın ne kadar doğru bir politika olduğunu gösteriyor. Her şeyin dışında bu politika UEFA tarafından kabul gördü” 

İSMİ MEDYADA GEÇTİ, 1’E 8 ORANINDA ARTTI

Tranfserde öne çıkan isimler olup olmadığı sorusuna Ağaoğlu, "Öne çıkan isimler var. Görüşmelerimizin devam ettiği isimlerde de var. Görüşmelerimizin devam ettiği isimler medyada ya da sosyal medyada sirküle olmuş, isimler değil. Belki bundandan bir tanesi medyada ismi ön plana çıkmış ama diğerleri değil. Bunu da gizli olarak sürdürmek zorundayız. Fiyat inanılmaz şekilde artıyor. Spekülasyon oluyor, bir sürü şey oluyor. Bunun bedelini kulüp ödüyor. Maddi olarak bize yansıyor. Bu şekilde ismini speküle edilen medyada ön plana çıkan mesela bir isimle alakalı şu kadarını söyleyeyim ilk başta masaya oturduğumuzda konuştuğumuz rakamın oranlama yaparsak 1’e 8 oranında arttığını tanık olduk. Bu çok ciddi şekilde kulübe zarar veriyor. Ben anlaşmış değilim. Gerçekleşmiş transfer veya görüşme safhasındayken bir şekilde bu ismin gündemi gelmese kimler ne şekilde yarar sağlıyorlar emin olun anlaşım değilim. 

BİR OYUNCUNUN İSMİ KONUŞULUYOR 3 , 5 MENAJER DEVREYE GİRİYOR

Bir oyuncu ile konuşuyorsunuz menajeri ile konuşuyorsunuz. İsmi gündeme geldiğinde sizin hiç bir şekilde yetki vermediğiniz 3 , 5 menajer daha devreye giriyor. Siz bu rakamları konuşuyorsunuz ama kulüp şuraya kadar çıkabilir diye saçma sapan durumlarla karşı karşıya kalıyoruz. İmza aşamasına gelindiğinde Obi Mikel transferinde olduğu gibi imza atıldığında herkesin malumu olacaktır. 

Fiyatı artan Halil Dervişoğlu.. Bunu söyledim. Adebayor ile bir görüşmemiz olmadı" diye konuştu.