61SAAT SPOR SERVİSİ - Hasan Tüncel

Trabzonspor’da 7-8 Nisan tarihlerinde yapılacak olağanüstü genel kurul öncesi başkan adaylarının listeleri belli oldu.

Trabzonspor Kulübü Başkan adaylığına talip olan Ahmet Ağaoğlu ve Metin Kaya bugün Trabzonspor Divan Kurulu’na gelerek başvurularını gerçekleştirip oy pusulası seçimine katıldı.

Seçimde Metin Kaya Mavi pusulayı çekerken Ağaoğlu ise Bordo pusulayı aldı.

Büyük merakla beklenen Ağaoğlu’nun listesinden öğrenilen ilk isimler şöyle oluştu.

AHMET AĞAOĞLU KİMDİR?

Trabzon'da doğan Ahmet Ağaoğlu, 1979 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi'nden mezun oldu. 1996 yılında Klassis Golf Kulübü'nde golf hayatına başladı, 2000 yılında Golf Federasyonu Başkanlığı'na seçilen Ahmet Ağaoğlu, dört yıllık görev süresi boyunca golfün tabana yayılması ve Golf Milli Takımı'nın kurulması doğrultusunda yoğun çaba harcadı. Türkiye'nin golf turizminden 2,5 milyar dolar gelir elde etmesi hedefiyle 2004 yılında '4 Yılda 100 Golf Sahası' kampanyası nın başlatılmasını sağladı. Golfü Anadolu'ya yaymak ve genç yetenekleri bu spora kazandırmak amacıyla dokuz ildeki pilot okullarda öğrencilere golf eğitimine öncülük yaptı. 2000 yılında 70 civarında olan lisanslı sporcu sayısı 2009 yılında 5,500'e çıktı. 2004 yılının sonunda yeniden Federasyon Başkanlığı'na seçilen Ahmet Ağaoğlu döneminde Türk golfü tarihi başarıları yaşadı. 25 Şubat 2005'te özerk Golf Federasyonu'nun ilk başkanı oldu.

2008 yılı sonunda yeniden 4 yıllığına Türkiye Golf Federasyonu Başkanlığı'na seçildi. 1993 yılında Sadri Şener başkanlığındaki Trabzonspor Yönetimi'nde idarecilik yapan Ağaoğlu 2000-2002 yılları arasında Özkan Sümer döneminde Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Bir yandan Federasyon başkanlığını yürütürken fırsat buldukça golf oynayan Ağaoğlu, uzak yol gemi kaptanıdır. İngilizce bilen Ağaoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.

Hayrettin Hacısalihoğlu kimdir?

Hayrettin Hacısalihoğlu İş adamı- Trabzonspor eski Asbaşkanı

Mehmet Yiğit Alp kimdir?

 Mehmet Yiğit Alp- NTC Medya sahibi, Trabzonspor  eski yönetici

Önder Bülbüloğlu kimdir?

 Önder Bülbüloğlu ; Bülbüloğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı- Trabzonspor eski yöneticisi

Ömer Sağıroğlu kimdir?

Ömer Sağıroğlu: Sağıroğlu Otel sahibi, Trabzonspor eski yöneticisi

Faruk Kanca kimdir?

Faruk Kanca: İnşaat Mühendisi, mimar, Trabzonspor eski yöneticisi

Emin Kahraman kimdir?

Emin Kahraman- Kuyumcu - Siyasetçi- Trabzonspor eski yöneticisi

Haluk Şahin kimdir?

Haluk Şahin- Trabzonlu iş adamı Haluk Şahin vergi rekortmeni, Trabzonspor eski yöneticisi

Cahit Erdem kimdir?

Cahit Erdem- ASKF Başkanı, CHP Trabzon Meclis üyesi

Zeyyat Kafkas kimdir?

Zeyyat Kafkas- DOKASİFED Başkanı -DOKA- Trabzonspor eski yöneticisi

Müminhan Bilgin kimdir?

Müminhan Bilgin: Koza-İpek Holding'in Başkanı, AK Parti Milletvekili Adayı

Ertuğrul Doğan kimdir?

Ertuğrul Doğan: 1977 Trabzon doğumludur. 
Gayrimenkul ve Enerji sektöründe 300 milyon doları aşan yatırımlarıyla dikkati çeken Oltan-Köleoğlu Enerji Yatırım’ın Yönetim Kurulu Başkanıdır.   
Ertuğrul Doğan, ayrıca geçtiğimiz günlerde vefat eden iş dünyasının yakından tanıdığı ve çok sevdiği Trabzon Ticaret Borsası eski başkanı Şükrü Köleoğlu’nun da damadıdır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Mesut Çağlar Bozoğlu kimdir?

Mesut Çağlar Bozoğlu: Bozoğlu, Çağ Yapı Ticaret A.Ş ve U.Ç.B Savunma Sanayii ve Ticaret A.Ş'de Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Bozoğlu İnşaat Taahhüt ve Ticaret Ltd. Şirketi'nde ise Yönetim Kurul Başkan Yardımcılığı yapmaktadır.  Çağlar Mesut Bozoğlu. Bozoğlu aynı zamanda eski içişleri Bakanı Mehmet Ağar ile akraba.

Serdar Ekrem Şirin kimdir?

Serdar Ekrem Şirin: Reklamcı - Şirin “Dünyada Yılın Pazarlamacısı” dahil 200’den fazla ödülün sahibidir, THY’de yıllarca reklam bölümünde görev yaptı. Şirin, Türkiye’nin ilk Youtube partneri olmayı başarmıştır. Şirket Şirin’in CEO’luğunda Cornetto, Ülker, Lcwaikiki gibi markalara; Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş JK gibi spor kulüplerine ve Cem Yılmaz, Tarkan, Şahan Gökbakar gibi bir çok ünlü isme, dijital dünyada seri videolar üretmiştir

Yalçın Orhan kimdir?

Yalçın Orhan : İş adamı- TSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Orhan, Müteahhit Naci Orhan'ın oğlu