8 haftalık bölümde altyapıdan yetişen oyuncular önemli katkılar yaptı. Yusuf, Abdülkadir Parmak, Abdülkadir Ömür, Hüseyin, Hasan, Murat Cem, Berkay ve kaleciler Uğurcan, Arda gibi oyuncular ligde forma şansı buldu. Bursaspor maçında 3 puanı getiren golü atan Ömür, 3 golle bu oyuncular içinde en skorer isim. Parmak 2, Yusuf ve Murat da rakip fileleri birer kez havalandırdı. Gençler 28 haftada toplam 7 gol kaydederken, takıma 13 puanlık katkı sağladı.

İKİNCİ YARI TEK YENİLGİ AÇILDILAR
Altyapı oyuncuları, özellikle ikinci yarıda takımlarına gol katkısı verdi. İlk devrede 2 gol kaydeden 'Öz evlatlar' ikinci yarıda daha skorer (5) bir performans ortaya koydu. Altyapı oyuncuları, ilk 16 hafta fileleri sarsma başarısı gösteremezken; ilk goller 17. haftada Çaykur Rizespor maçında Abdülkadir Ömür'den (2) geldi.

TEK YENİLGİ
Trabzonspor, altyapı oyuncularının gol attığı maçlarda tek yenilgi aldı. Bordo-mavililer, bu futbolcuların gol attığı 6 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 13 puanı hanesine yazdırarak Avrupa yolunda önemli avantaj sağladı..