Ekonomik sıkıntılardan da bahseden Başkan Ağaoğlu, “Geldiğimizden beri uğraştığımız ekonomik sıkıntılarımız var. Bu ay sonuna kadar ödememiz gereken 25-30 Milyon TL gibi bir ödememiz var. Her ay 30 milyon TL gibi bir ödeme yapıyoruz. İçeriye hiçbir şekilde nakit akışı olmayan bir kulüp ödüyor bunu. Kaldı ki 250 Milyon TL’ye yakın ödeme yaptık. Ben yönetime geldiğim günden bugüne kadar iki gece üst üste rahat uyuduğumu hatırlamıyorum. Bir haftalık süreç içerisinde iki gün uyuduğumu hatırlamıyorum.  

300 Milyon TL Zarar  

Ağaoğlu, “Trabzonspor bir futbol kulübü, futbol kulüpleri de futboldan para kazanır. Trabzonspor Kulübü futboldan para kaybediyor, başka bir proje üretip para kazanacak. Trabzonspor, geçtiğimiz yıl futboldan uğramış olduğu zarar 300 Milyon TL’nin üzerinde. Yıllardır gündemde olan HES projesi var. Kaç senedir biz bu HES ile büyüyoruz. Sen hangi projeyi üretsen senede 32 Milyon TL para kazanırsın.

Biz 32 veya 34 Milyon TL 3 futbolcuya ve 1 teknik direktöre tazminat ödemek zorunda kaldık. Gelir getirici çalışmalarımız var. 100-150 Milyon TL gelir beklediğimiz kulübe kaynak sağlayacak çalışmalarımız vardı. Fakat ülkemizin içinde kaldığı ekonomik kriz bizi bu uygulamalarımızdan biraz uzaklaştırdı. Ama bir şekilde o kaynakları bir kulübün içerisine aktaracağız” dedi.