61SAAT SPORT SERVİSİ

Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi grup müsabakaları kapsamında İsviçre ekibi Basel ile karşı karşıya geliyor. 22.00’da oynanacak mücadele öncesi Bordo Mavili takımın teknik direktörü Ünal Karaman ve başarılı oyunculardan Abdülkadir Parmak basın toplantısı düzenledi. 

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri Futbol Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen toplantıya basın mensupları büyük ilgi gösterdi. 

KARAMAN, 'HAKLARINI HELAL ETSİNLER'

Mücadeleyle ilgili konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Karaman “Buraya oturduğumda farklı şeyler duyuyorsunuz ama Avrupa’da şampiyonlar ligi UEFA ligi olmak üzere belli bir futbol geleneği olan 1893 tarihi ile İsviçre’nin köklü kulüplerinden birisiyle oynayacağız. Şampiyonlar Ligi ve UEFA’da finaller görmüş güçlü saygı duyduğumuz bir rakibe karşı oynayacağız. Uzun zaman ara verdiğimiz Avrupa arenasında bizler içinde önem arz etmekte. Sizlerinde bildiği üzere sezon başı arzu etmediğimiz sıkıntılar yaşadık. Bazı oyunculara gereğinden fazla yüklendik haklarını helal etsinler. Liglerinde liderler liginin en çok gol atan ve en az gol yiyen takımı. Yarın izleyeciler açısından oldukça zevkli bir karşılaşma olacak. Elimizde olan oyuncuların sağlık yönleri ve fiziksel olarak en iyi olanıyla başlayacağız. Biz kendi varolan gücümüzü zorlayarak sonuç alacağız. Bize ve oyunculara düşen görev kadar taraftara da düşüyor yanımızda olur destek verirseler ayrı mutlu oluruz'' dedi.

PARMAK, 'ÖNEMİNİ BİLİYORUZ'

Abdulkadir Parmak ise kısa bir açıklama yaparak, ''Futbolcular olarak maçın önemini biliyoruz ona göre hazırlandık. Rakip iyi bir rakip iyi bir sonuç almayı düşünüyoruz, inşallah da öyle olur'' ifadelerini kullandı.

KARAMAN, 'LİGİ DE AVRUPA'YI DA FARKLI DÜŞÜNEMEM'

Sakatlıklar ve kadro darlığı nedeniyle yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak Karaman, “Ben sezona başlarken, gençlerinde sayısının 25 civarı olduğu oyuncu grubunu kampa götürdüm. Kalabalık bir oyuncu grubuyla kamp yaptık.  Gençleri aşağı gönderip veyahut, diğer takımlara kiralık gönderip hiç bir zaman için formayı kategorize etmeyin, siz kendinizle yarışacaksınız, kendinizi aşmaya gayret göstereceksiniz dediğim ortam içinde benim Trabzonspor’un başında çıktığım her müsabaka benim için değerli.  Ligi de Avrupa’yı da farklı düşünemem. Elimden gelen her türlü çabayı sarf ederim o anda.  Yalnız bazı oyuncularımızla ilgili şöyle bir sıkıntımız var.  Öyle yüksek tempolu müsabakadan sonra sezon başından sonra çok yüklendiğimiz oyuncuların ufak tefek sorunları var. Bu sorunlarla beraber ben yarın ki müsabakaya oyuncularımla başlamış olsam Allah korusun belli sakatlıklarla uğraşıyoruz, bunların sayısını arttırıp, süresinin uzayacağı sakatlık kervanına yeni oyuncuları katmaya doğru bulmuyoruz. dolayısıyla risk oluşturacak oyuncularımız varsa azami ölçüde kullanmamaya gayret göstereceğiz. Veya az süre vererek kullanmaya gayret göstereceğiz. Bu şu demek değil. Biz ligi daha çok önemsiyoruz, Avrupa’yı önemsemiyoruz algısı oluşturmasın. Ben yarın lig müsabakası oynasam benzer şeyler yine olacaktı. Biz formayı kategorize etmelerini istemiyoruz oyuncularımızın. Onların kategorize etmediği ölçü içinde, bizde oynadığımız sınıfı, oynadığımız UEFA Ligi, Türkiye Ligi, Türkiye Kupası diye kategorize etmeyiz. Var olan oyuncularımızla en iyi temsili yapma hazırlığımız olur Yarında öyle bir kadro ile çıkacağız” dedi.

KARAMAN, 'RAKİPLERİMİZ İZLEDİK VE...'

Avrupa Ligi grubunda rakiplerini izlediklerini anlatan Karaman, ''Gruplarımız belli olduğu andan itibaren rakiplerimizi izliyoruz. Hocalarımız takip ediyorlar. Rakibimiz gerçekten oyunun hem savunma, hem de hücum yönünü iyi oynayan rakip, oyuncu profillerine baktığınızda pozisyonel özelliği en iyi şekilde yapmaya çalışan bir birlerini tamamlayan Avrupa’da oynamayacaksın kültürünü almış, o dinamizde takım. İşimizin zor olduğunu biliyoruz. Bu bizim mücadeleden geri kalacağımız anlamına gelmiyor. Bu bizim var olan yetenekleri sınırlı kullancağımız anlamına gelmiyor. Her maçtan oyunculardan beklentilerimiz camiayı iyi temsil, kendilerini saha içinde izlemeye gelen taraftarlara gösterecekleri maksimum verimlilik ve doğru pozisyonlarla buluşup, doğru sonlandırmayla bizi mutlu edecek son. 
Onun için, sizde izleyince göreceksiniz gerçekten çok kaliteli oyunculara sahip olan rakiple oynayacağız. Hem fiziksel manada etkili savunma yapan ikinci bölgede kazandığı toplarla etkili çıkan, kontrollü top oyununu iyi oynayabilen hareketli canlı agresif bir takım. Bizde öyle iyi olacağız ve sonlandırmayla arzu ettiğimiz sonucu alacağız. Onun çabası gayreti içinde olacağız''