61SAAT SPOR SERVİSİ

Olağanüstü Genel Kurulda başkan adayları Ahmet Ağaoğlu ile Metin Kara yarışıyor. Kongrede ikinci olarak Başkan adayı Metin Kara konuştu.

Kara, “Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Trabzonspor’un yeniden dirilişi için, Trabzonspor’un öze dönüşü için yeniden baş kaldırışı için yeniden tarih yazmak için buradayız. Ve ne diyoruz? Yufka yüreklilerle çetin yollar aşılmaz. Ben bu arada, 5- 6 aydır seçim için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Arkamda duran yiğet cesur yürekli arkadaşlarımı arkamda görmek istiyorum” dedi. 

Ardından yönetim kurulunda beraber olduğu üyelerinin isimlerini tek tek sıralayan onları sahneye alan Kara, “bu güzedi kulübün, camiayı Trabzonspor’umuzu her şeyimizi bu duruma düşürüp, bu duruma düşmesine sebep olan bugün de yönetime talip olan karşımıza aday çıkan başkan ve yönetimini serzenişte bulunmak için söylemiyorum. Ahmet Ağaoğlu inanılmaz centilmen kibar bir ağabey. Gerçekten çok iyi tanımamışım. İnanılmaz çentilmen bir ağabey.. Eleştirmek için değil ama delegelerimizin artık bir şey bilmesini istiyorum. Trabzonspor uçurumun kenarında. Treni patlamış kamyon gibi rampadan aşağı gitmekte. İşte bu kişilerin yüzünden gitmekte. Şike sürecinde bedel ödemiş kardeşiniz var. 3 Temmuz ‘da İstanbul’da aday oldum. Bedel ödedim. Hiç bir zaman büyüklerimizi geçmiş futbolcuları yad edemedik. Kişisel başarılarımız her yerde fert olduğu gibi devam ediyor. 

Hayrettin Hacısalihoğlu, Trabzonspor şampiyonluğa giderken neden yalnız bıraktın. 9 puan öndeyken. Bunları bu delegeler bilmeli. Kongre kararı alır çeker gideriz. 

Mehmet Yiğit Alp, sayın Muharrem Usta’nın yönetimindeydin. Orada neden çalışamadın. Ahmet Ağaoğlu çok temiz bir insan. Ahmet Ağaoğlu’nu kendi emellerinize neden alet ediyorsunuz. 

Dün burada oylama vardı. Trabzonspor tüzüğü borcu da her şeye göğüs gerecek. Korkmak yok.. Trabzonspor cesurdur. Yeter ki samimi olun. Şimdi soruyorum sayın Mehmet beye. Dün burada tüzük oylanırken salondan kaçtınız. 2010’da kaçan Hacısalihoğlu gibi, 2017’de kaçan Mehmet Yiğit Alp gibi borç yükselirken garanti kaçmayacağına garanti aldın mı?

Asla aşağılamak için söylemiyorum. Paralı paralı başkanlar, paralı başkanlar. Gelen parasına, para katıp gitti. Biz para sözü vermiyoruz. Gerekirse 24 saat Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde tarazı. Borcu ödeyeceğiz, veremezsek çeker gideriz. Burası VIP’ten girip uçma yeri değil. 

Rakı masalarında bu kulüp yönetilmez. Bu insanlara açın bu kulübü, halkın takımı bu takım.. 

Sayın Ağaoğlu’na çok net bir iki soru soracağım. 

Şikeden benim canım çok yandı. Bu camiayı gerçek değerleri ile savunmuyorlar. İstedikleri ihaleleri alıyorlar, Trabzonspor’u 5 dakika savunmuyorlar. 

Trabzonspor’un yıllık 150 milyona yakın geliri var. Görmezden nasıl geliyorsunuz. Şaşalı isimler, paralar... 

Niye bunlara öncülük yapıyorsunuz. Bir gün de mert delikanlı insanları tercih edin. Trabzonspor tarihini değiştirin. 

Tarih bizi konuşacak. 

Yusuf’lara güvenelim, Abdulkadir’lere güvenelim.. 

Her takımda 61 numaralı futbolcular ter döküyor”