61SAAT HABER SERVİSİ -

Spor Toto Süper Lig'in kapanış haftasında Çaykur Rizespor ile Trabzonspor, Karadeniz derbisinde karşı karşıya geldi. Rize Didi Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi konuk ekip Trabzonspor, 3-2'lik skorla kazandı.

TRABZONSPOR TARAFTARI 53. DAKİKADA RİZE DİYE BAĞIRDI

 Maçın ardından Trabzonspor Baskanı Ahmet Ağaoğlu, "Yönetici arkadaşlardan rica ettim. Hatta bir ara güzel bir şey oldu. 53. dakikada bizim taraftar "Rize, Rize" diye bağırdı "inşallah böyle devam eder" dedim. Oluyor bu.

Her halde ilerleyen maçlarda daha da düşecek tansiyon.

Netice itibariyle komşu iki şehiriz. Bize gurbette çoğunlukla Rizeli, Trabzonlu, Giresunlu, Ordulu demezler. Karadenizli derler. Bu gerçeği biraz daha idrak edersek işin doğrusunu yapmış oluruz. Bu şekilde camia olarak bir birimize zarar veriyoruz. Saha içine dönecek olursak. 

TRİBÜNÜ GERECEK HAREKET OLMADI

 Novak’a çıkan sarı kart var. Ne kasti faul var. Ne de tribünü gerecek hareketler. bu açıdan baktığımızda her iki takım futbolların teşekkür ediyorum. İki takım futbolcularını kutluyorum. Maçtan sonra tahmin ediyorum biraz gerginlik oldu. Ama bunlar futbolun içinde var” dedi. 

LİG 3. BİTİRİLSEYDİ 6 MİLYON TL PARA GİRİŞİ OLACAKTI

 Maçın ardından tesislere gideceklerini belirten Başkan Ağaolğu, ligin 4. bitirilmesi ile ilgili olarak ise, “3. bitirmemiz 6 milyon TL gibi bir paranın içeri girişi ve aynı zamanda UEFA’da ön eleme oynamadan direkt gruplara giriş anlamına geliyordu. Bizde ön eleme oynarız, play off oynarız öyle gideriz. Şanslı olduğumuz maçlar var ama şansız çok puan kaybettik. Bir takım dış etkenler oldu. İyisi ile kötüsü ile bir sezonu tamamladık”’diye konuştu. 

SABIR VE DESTEK VERDİLER

 Trabzonspor taraftarına teşekkür eden Ağaoğlu, “Taraftarımıza çok teşekkür ediyorum. camiaya çok teşekkür ediyorum. Sabır ve destek verdiler. Futbolcularımızın göstermiş oldukları özveri gayret çaba, takım olma yolunda ortaya koymuş oldukları mücadele her türlü takdirin üzerinde. Hepsini tebrik ediyorum. Alınlarından öpüyorum. Hocamız Ünal Karaman, yardımcı hocalarımıza bütün teknik ekibe kulüp çalışanlarına gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Gençleriyle, Trabzonlu yabancılarıyla, tecrübeli oyuncularıyla takım ruhu içinde mücadele ederek taraftarın gözüne hoş gelen yüksek pas yüzdesiyle oynayan takımımız var. Seneye bunu geliştirerek yolumuza devam edeceğiz” dedi. 

OLCAY VE İBANEZ İLE YOLLAR AYRILDI, VEDA EDİLDİ

 Olcay ve İbanez’e veda ettiklerini kaydeden Ağaoğlu, Rodallega ile ilgili olarak ise,  “Bugün Olcay ve Ibanez ile vedalaştık. Öyle bir veda töreni oldu. Duygusal vedaydı. Her iki toplumuz da büyük özveri gösterdiler. Gerek Ibanez, Gerek olcay. Olcay biliyorsunuz mukavelede ki ücretin yarısını sildi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. İbaneze de teşekkür ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum. Karakterli insanlar. İnşallah bundan sonra ki profesyonel yaşamlarında layık oldukları takımda layık oldukları karşılığı görürler’ dedi. 

RODALLEGA’YA TEKLİF YAPILDI, CEVAP BEKLENİYOR

 Rodallega’ya teklif yaptıklarını ve cevap beklediklerini ifade eden Ağaoğlu, "Rodallega alakalı olarak biz Rodallega’dan cevap bekliyoruz. Onu açıklamak doğru olmaz. Kulübün ileri dönük finansal politika doğrultusunda kendisine vereceğimiz en yüksek ücreti teklif ettik. bizim düşüncemiz inşallah Rodallega bu teklifi kabul eder devam eder. Biz takımı bozma niyetinde değiliz. Takviyelerle yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu. 

YUSUF VE ABDÜLKADİR KALACAK MI?

 Yusuf ve Abdülkadir’in durumuyla ilgili olarak ise Başkan Ağaoğlu, “Şimdi bunlara hiç değilse sizler itibar etmeyin. Ben biliyorsunuz sosyal medyada aktif değilim ama bizim medya grubundan arkadaşlardan rica ettim. Zaman zaman bazı şeyleri derleyip getiriyorlar. O kalsın mı bu gitsin mi? Bunlar aynı zamanda takıma zarar veren şeyler. Dedikodular. Yusuf ve Abdülkadir onlarca defa söyledim. Yusuf, Abdülkadir, Uğurcan, sürekli olarak geçtiğimiz sezon içinde büyük liglerin scoutları tarafından izlenen oyuncular. Her halde bu maçlarda da izlemişlerdir. Biz bize geldikleri maçlardan haberdar oluyoruz. Resmi olarak mücaraat edip bilet istiyorlar. Bu da bize gurur verir. Ne yapılmış resmi teklif var, ne de buna benzer bir şeyle karşılaşmadık. Bizim düşüncemiz ekonomiyi biraz düzeltebilirsek, oyuncularımızla ve takviyeyle yolumuza devam etmek” diye konuştu. 

HOCAMIZ ÜZERİNDE SPEKÜLASYONLAR YAPILDI

 Ağaoğlu, Teknik direktör Ünal Karaman ile 2 senelik sözleşme imzalandığını hatırlatarak " Hocaya gelince 2 sene daha hocamızla beraberiz. Onun üzerinde de spekülasyon yapıldı. Yapmasınlar bunu. Ciddi sıkıntılarımız var. Farklı problemlerle sıkıntılarla uğraşıyoruz. 

FUTBOLCULARIN 3 AYLIK ALACAKLARI KALDI

 Bugün Trazon’a indiği anda uçağa binerken ödemeyi gerçekleştirememiştik. İndiğimiz zaman kulüpten içeri girer girmez ilk işim o oldu. Her halde 10 dakika önce eğer yanılmıyorsam, suanda oyuncularımızın içerde 3 aylık bir şeyi kaldı. Onlara çok borçlanmıştık. 6 aylık alacakları vardı. Sahada mücadeleye baktığımızda kimse buna inanamıyor. 

KİMSEYİ GÖNDERMEK NİYETİNDE DEĞİLİZ

 O kadar büyük özveri, iyi niyet var ki bunlar kolay oluşmadı. Onun için uğraşmasınlar. Gidecek mi kalacak mı? Sezona başladığımızda herkes görecek. Kimseyi göndermek niyetinde değiliz. Bu hiç olmayacağı anlamına da gelmez. Futbol bu. Endüstriyel. Her şey ekonomik. Ekonominin ağır bastığı yerde siz farklı şeyler içine girebilirsiniz. Ama gündemde böyle bir şey yok, yok, yok.. 3 defa yok. Artık yeterli” dedi. 

FORMA SPONSORLUĞU İÇİN 2 GRUPLA GÖRÜŞÜLÜYOR… STAT SPONSORLUĞU İSE.. 

 Trabzonspor’un stat ve forma sponsorluğu ile ilgili de konuşan Ağaoğlu, "Stat sponsorluğu ile alakalı bir şey yok. An itibariyle stadımızın sponsoru var. Forma sponsorumuz bugün son maçını oynadı. 2 ayrı grupla görüşüyoruz. Önümüzdeki bir iki hafta içinde neticelendirmiş oluruz” diye konuştu. 

TRABZONSPOR’UN TRANFSER POLİTİKASI NASIL OLACAK?

 Ağaoğlu, son olarak Trabzonspor’un önümüzdeki sezon için transfer politikasını da açıklayarak, "Öyle tahmin ediyorum. 5 - 6.. genç oyuncuları var, kiralık oyuncular var, tecrübeli oyuncular var. 

Paramız yok. Oyuncu alamıyoruz. Açkı ve net.  Bunu söylemekten imtina etmiyorum. 

TRANSFER İÇİN AYRILAN BONSERVİS ÜCRETİ 2 MİLYON EURO

Ya bonservis ücretsiz. Ama bonservis ücreti de çok iyi oyuncunun üzerine gidecek, toplam bonservis ücreti için 1 ile 2 milyon Euro ayırdık. Bunun dışına çıkmak istemiyoruz. 

Takıma direkt katkıda bulunacak oyuncular tercihimiz. Bunun yanında 2 - 3 tane belki ilerleyen günlerde 4 olabilir. Genç oyuncuyu kadromuza katacağız”  diyerek sözlerini bitirdi.