61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor taraftarlara Alanyaspor maçında açılan ‘Sedat Peker’ pankartının ardından tribünde ki rant ve siyaseti ortadan kaldırmak için aldığı “Birliktelik” kararından ilginç gelişmeler yaşanıyor. Bu konuda Bordo-Mavililerin bütün taraftar grupları bir araya gelerek anlaşırken isim de TSK’nın göz bebeği ‘Bordo-Berelileri’ kuran merhum Trabzonlu önemli isimlerden Kaşif Kozinoğlu’na atıfta bulunularak ‘Bordo-Bereliler’ olarak belirlendi. Bu aşamada Medical Park Arena’da değişik yerlerde bulunan Trabzonsporlu taraftarlar ilk olarak kombineleri tek tribünde toplamak istedi.

Bu istek bordo-mavili yönetim tarafından olumlu karşılanırken ancak sonrasında taraftarların yeniden eski yerlerine döndürülmeleri akıllarda soru işareti bıraktı.

Konuyla ilgili taraftar grupları bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde ortak bir basın açıklaması yaptı. Tüm taraftarlar dernekleri adına yapılan basın açıklamasında Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’ya şok suçlamalar yapıldı.
Taraftar dernekleri adına konuşan Erçin Soner Saraç, Başkan Muharrem Usta’nın siyasi baskılar karşısında böyle bir adım attığını söyledi.

TRABZONSPOR BAŞKAIN BALTALADI
Saraç, “Uzun zamandır tüm Trabzonsporluların ortak arzusu olan tribünde tek ses, tek yürek isteği Trabzonspor Başkanı tarafından baltalanmıştır.

Taraftarlarımızın tamının arzusu olan bu istek, kısa süre öncesine kadar Trabzonspor kulübümüz ve Başkanı tarafından da olumlu karşılanırken, Başkan bu konuda kendi açıklamalarına bile ters bir tavır içerisine girmiştir.

Alanyaspor karşılaşmasında açılan ve camiamızı rencide eden malum pankart hadisesi Trabzonspor’a gönül verenlerde infial uyandırmış ve tribünlerde siyaset ve rantın son bulması kararı alınmıştır. Trabzonspor taraftar grupları ve renktaşlarımız bu oluşama büyük destek vermiş ve ortak bir karar almışlardır.

Trabzonspor tribünlerinin tek ses ve tek yürek olması, şehrimizin yetiştiridği kahramanlardan bir tanesi olan Kaşif Kozinoğlu’nun oluşturduğu “Bordo-Bereliler”e atıfta bulanarak, ortak grubun ismi “Bordo-Bereliler” olarak belirlenmiştir. Hem alınan karar, hem de belirlenen isim Trabzonspor camiasında büyük sempati ile karşılanmış ve desteklenmiştir.” İfadelerini kullandı.

RANT ÇEVRELERİ DEVREYE GİRDİ
Saraç, sözlerine şu şekilde devam etti: “Tribünde rant çarkının kırılacağını anlayan bazı kişilerin, siyasileri kapı kapı dolaşarak bu oluşama engel olunmasını istedikleri de kamu oyunun malumudur.

Başkan Muharrem Usta’ya siyasi kanattan yapılan baskılar netice vermiş, tek tribünde toplanma kararı alan grupların kombineleri, ortak tribünden iptal edilerek, eski yerlerine gönderilmiştir.

Rant çevreleri devreye girse de siyaset, Trabzonspor tribünlerine müdahale etse de çıkmış olduğumuz bu yoldan geri dönmeyeceğiz.

Bordo-Bereliler olarak çıkmış olduğumuz yolda Trabzonspor’a yakışan paraya karşı emeğin, güce karşı adaletin, mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz.

BU YOLDAN DÖNÜLMEYECEK
Bordo-Bereliler olarak yürüdüğümüz bu yoldan dönmeyeceğimizi, Trabzonspor tribünlerinde tek ses ve tek yürek olmak adına mücadelemize devam edeceğimiz, tribünleri rant aracı ve arka bahçeleri olarak görenlere karşı kararlı duruşumuzu sürdüreceğimizi kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

Her fırsatta tribünde tek ses olunması gerektiğini söyleyen, önce bunu destekleyen, son anda bu kararından vazgeçen Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’nın bu konuda ki açıklamasını da beklemekteyiz.

Tek bir soru soruyoruz. Trabzonspor tribünlerinin tek çatı altında toplanması ve bu büyük birlektelik sizi niye rahatsız etti?”