61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bugün düzenlenen divan genel kurulu toplantısında bordo mavililerin borcunu açıkladı.

Borcun 1 milyar 200 milyon TL'den 840 milyon TL'ye düştüğünü açıklayan Ağaoğlu şu ifadelere yer verdi;

BORÇ 840 MİLYON LİRAYA DÜŞTÜ

“Trabzonspor’un tarihinde ne önmeli borç azaltmalarından birisidir. 2 sene içerisinde Özkan Sümer zamanında büyük borç ödedik. İlk defa uzun süreden sonra borç azalttık. Haziran ayında 1 milyar 200 milyon borçlar gelmiştik. Trabzonspor’un borcu şuan itibariyle 840 milyon lira. 300 milyon liranın üzerinde büyük bir borç yükünden kurtuldu Trabzonspor”

GELİRLERİ AÇIKLADI
 “3 yıllık bugünkü kur üzerinden hesaplarsak 120 milyon lira sponsor geliri elde etti Trabzonspor, Kombine satışı geçen sene 19 bindir bu ene 34 bin olarak gerçekleşti. İlk mağazaların cirosu 35 milyon tl. Geçen yıl 12 ay üzerinden gittiğimizde 24 milyon liraydı. 4 ayda forma satışımız 130 bin hedef 200 bin. Sadece seyirci hasılatı ve bilet satışı ile sponsorlardan beklenen gelirlerden bu işin içinden çıkılamayacağı malum. Forma satışımız 3 İstanbul takımının ortalamasının biraz üzerinde”

HEDEF 100 MİLYON LİRA
Başkan Ağaoğlu, “TEFE TÜFE ortalaması artı 5. Her sene Ocak ayında faiz oranları yeniden revize edilecek. Uçuk kaçık faiz oranları değil. Sözleşme haziran ayında yapıldı. ortalama o zaman 16’ydı ve üzerine 5 eklendi. Bu düştükçe her zaman revize olacak. Borsadan elde etmiş olduğumuz gelir hisselerimizin satışından kaynaklanan. Borçlanmadık. Ayrıca ürün satışı ciddi bir profesyonel kulübün olmazsa olmazıdır. 170 Euro’ya forma satan Avrupa kulüpleri var. Ortalam 240 bin forma satışı yapmışlar. Bizim satmış olduğumuz 230 lira en pahalısıydı. Fiyattan dolayı eleştiriliyoruz. Ürün yelpazenizi genişletmeniz lazım. Yönetimin sonuna geldiğimiz zaman hedefimiz 100 milyon lira. Birilerinin batırdığı birilerinden almak zorunda mıyız diyor iş adamlarımız. Geliri giderinden fazla Trabzonspor’un şu anda. Şu an itibariyle 400 milyon liraya yakın gelir elde etti 6 ay içerisinde. Gideriz de 230 milyon lira. 150 milyon lira artıdayız biz. Madem durum böyle iş adamlarından neden para istiyoruz. Kulübün kaynakları hassasiyetle kullanılsın her kuruşu sorgulansın” dedi.

UEFA, Trabzonspor'an Avrupa gelirlerini alacak mı? Başkan Ağaoğlu açıkladı