61SAAT HABER SERVİSİ - 1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenleyerek Trabzonspor’un Cumartesi ve Pazar günü düzenleyeceği Olağan Genel Kurulu ile ilgili görüşlerini açıkladı. 
Başkan adaylarından Muharrem Ustaya oy vermeyi düşündüğünü kaydeden Hatayoğlu, ancak sabah Başkan adaylarının buluşmasından sonra bu kararından vazgeçtiğini kaydetti. 
Hatayoğlu, Hacıosmanoğlu’nun kulübü itibarsızlaştırdığını ifade ederek, “Ekonomik olarak kulübü nasıl batırdığı ortada! 60 transferlerle kulübü bir enkaza çevirdi. Kısaca Trabzonspor’u maddi ve manevi kaosun içine sokmuş Hacıosmanoğlu yönetimi var. Bir de Trabzonspor’un kaybolan itibarı var. Geçmişte de şampiyonluklarımız çalınıyordu, ancak hakemler kıyımına uğruyordu. Ama Trabzonspor’un hep onurlu dik duruşu vardı. Şimdi bu durum da itibar kaybına uğradı. 
Başkan adayları da Celil Hekimoğlu ve Muharrem Usta.. 
Usta’nın kaybolan itibarı geri getireceğiz açıklaması var. Bu açıklamayı yapmamın nedeni bugün ki kahvaltıdır. Bence Hekimoğlu ve Usta’nın gelmesi de facia.. Son dakika golünü kendi kalelerine atmış oldular. İbrahim Hacıosmanoğlu’na gelen yönetim hesap vermeli. Benin oy vereceğim başkan kulübe verilen zararın hesabı sorulmalı. Zaten Usta’nın kendi argümanı, “Kaybolan itibari geri getireceğiz’.. Kulübü itibarsızlaştıran başkan ile nasıl aynı kareye gelirsin.. Bir de bu kahvaltıyı düzenleyen şahsın statüsü nedir.. Trabzonspor’un bir kanaat önderi midir?  Daha önce Hacıosmanoğlu’na tepki koyup ardından aynı uçakta seyahat eden arkadaş… “ diye konuştu. 
Hatayoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: 


“Beni ciddi anlamda özellikle Muharrem Usta ciddi anlamda hayal kırıklığına uğrattı. Bugün o tabloya baktığımda ince zekası ile beraber bugün ki bu tabloyu yaptı. Bu bir oyun muydu bilemem.. Ama her iki başkan adayı da buna düşmüştür… 

Bugün sabaha kadar kongre için buraya geldim. Arkadaşlarımız da il dışından geliyorlar. Biz kararımızı Muharrem Usta’dan yana koymuştuk. Kötünün iyisi diye… Hiçbir liste ideal değil. Ama nedir? İbrahim Hacıosmanoğlu bu kulüpten gitsin. Onlara karşı çıkan Usta’ydı.. Onlara destek verecektik. Bugünden itibaren İstanbul’a döneceğim ve oy kullanmayacağım. Hiçbir başkan adayına destek olmayacağız. 

Bugün ki 23 Nisan temsili fotoğraf karelerinden sonra, kulübü itibarını kurtarmaya geliyoruz diyen Muharrem Usta’nın, kulübü itibarsızlaştıran İbrahim Hacıosmanoğlu ile aynı karede olmasını asla kabul edemem…”