Trabzonspor forması giyen Daniel Sturridge, Gaziantep FK maçında ortaya koyduğu performansla dikkatleri üstüne çekmişti. İngiliz futbolcunun temsilcisi Ogün Erdem, Sturridge ile ilgili konuştu. Erdem, “Sturridge lige damga vuracak” dedi. Aynı zamanda Jose Sosa’nın da menajerliğini üstlenen Erdem, Arjantinli oyuncunun kontrat durumunun kısa zaman içinde netliğe kavuşacağını ifade etti.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Ogün Erdem’in açıklamaları şu şekilde:

Daniel Sturridge kaliteli bir oyuncu. Herkes bunu biliyor. Hayatında ilk kez yurt dışına çıktı. Tabi ki bir adaptasyon süreci olacaktı. Bir sakatlık da yaşadı ve adaptasyon süreci uzadı. Takımla uyum sağlayınca işler daha da kolay oluyor. Performansı bizim için sürpriz değil. Çok daha iyi olacağını düşünüyoruz. Sturridge lige damga vuracak.

Liverpool'un üzülmesi normal

Sturridge’in gol sevinci klas. Gol sevincini anlatan şapka ve tişörtleri bile var. Belki Türk futbolseverlere de böyle ürünler ilerleye dönemlerde ulaşabilir. Sturridge değerli bir oyuncu. Liverpool’un da kendine ait bir planlaması vardı. Liverpool, bir hesap kitap yapmadan adım atmıyor. Liverpool taraftarlarının Sturridge için üzülmesi normal. Gittiği yerde iyi performans verince bunların olması normal. Futbolda alıştığımız ve olağan karşıladığımız bir durum.

Trabzonspor’da çok önemli bir yapı var. Herkes birbirinin dilinden anlıyor. Orada başka oyuncularımız da var. Takıma gelen oyuncuların adaptasyonunu çok kolaylaştırıyorlar. Daniel Sturridge de takıma uyum sağladı ve daha da iyi olacak. Sturridge’e yönetim, teknik heyet ve oyuncular bu süreçte yardımcı oldu.

Sosa'da sorun yok

Jose Sosa ile ilgili bir problem çıkmaz. Şu anda Trabzonspor’da sembol isim olma konusunda ilerliyor. Trabzonspor yönetimi çok yapıcı. Sosa’ya çok değer veriyorlar. Çok yakın bir zamanda Sosa’nın kontrat konusu çözülecektir.

Bir menajer gözüyle, UÇK'nın yetkilerinin sınırlandırılmasına nasıl bakıyor?
Uyuşmazlık Çözüm Kurulu; bir dava dosyasını kısa sürede çözüme kavuşturuyordu. 3-4 ay içinde uyuşmazlık bir şekilde çözülüyordu. Gaziantep, Mersin gibi önemli kulüplerin aşağı düşmesinin sebebi ödenmeyen paralardır. Şirketleşmiş, A.Ş olarak yönetilen çok az kulübümüz var. Başkanlar 3 sene seçiliyor ve sonra ayrılıyor. Mahkeme nasıl olsa 3 sene sürüyor. Ödemeyelim ama transferi yapalım diye düşünüyorlar. Günü kurtarmaya çalışıyorlar. Şimdi ise mahkemelerin yoğunluğu söz konusu. Süreç uzuyor. Borçlar birikmeye başlayacak. Ne olursa olsun, uzun vadede herkes zararlı çıkacak. Özellikle alt ligdeki futbolcular ciddi problemlerle karşılaşacak diye düşünüyorum.