Bu proje kapsamında her ilde spor okulları kurulacak ama öncelik Karadeniz bölgesine verilecek. İstanbul da en önemli bir başka üs olacak. Oyunculara ya Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri ya da Akyazı’nın çevresinde sahalar tahsis edilecek.

Trabzonspor’da yeni başkan Ahmet Ağaoğlu, taşları yerinden sarsacak projelere imza atmak için yoğun mesai harcıyor. Mevcut şartlarda günü kurtarmanın değil, geleceğe yatırım yapmanın yollarını arayan Karadeniz temsilcisinin patronu, altyapı hamlesine start vermek için nabız yoklamaya başladı. Buna göre Bordo- Mavililer’in hedefi, dünyaca ünlü kulüp Barcelona’nın La Masia adı verilen altyapısı şeklinde bir organizasyona imza atmak.

Söylemlerinden okunuyor

Bunun için çok kapsamlı bir programın hazırlanması planlanıyor. Her fırsatta, altyapıdan yetişen Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir gibi yetenekleri göklere çıkaran, “Altyapıdaki ateş kanımı kaynatıyor” ifadelerini kullanan Ahmet Ağaoğlu’nun, en kısa zamanda bu konuda somut adımlar atması bekleniyor.


Doğru yapılanma şart

O somut adımlarda futbol okulları ve izleme-araştırma komiteleri başı çekecek. Hemen hemen her ilde bir Trabzonspor yapılanması oluşturulacak. Ancak ağırlık Karadeniz bölgesine verilecek. Bir başka önemli üs ise İstanbul olacak. Spor okullarına altyapı antrenörleri yakın ilgi gösterecek, sivrilen isimler yakın markaja alınacak.


Şartlar iyileştirilecek

Bunun için altyapı antrenörleri artırılacak ve geniş zaman içinde yeni bir organizasyon da hazırlanabilir. Ayrıca mevcut altyapıya daha iyi şartlar sunulacak. Takımın yeni sezondaki teknik direktörü kim olursa olsun mutlaka altyapıyla ilgilenen bir yardımcısı olacak, birlikte çalışma yapılacak. Özendirmek için sık sık A Takım hocası da altyapı takımlarının antrenman ya da maçlarını izleyecek. Yine sadece altyapı takımlarının tahsisine ya Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri ya da Akyazı’daki stat yanındaki sahalar sunulacak.


Yine bir pilot takım


Bir başka önemli detay da pilot takım ile alakalı. Hatırlanacağı gibi daha önce 1461 Trabzon takımı müthiş başarılara imza atmış, hatta Süper Lig’in kapısından dönmüştü. Bu noktada ya şu anda 3.Lig’de bulunan 1461 ya da anlaşma sağlanacak bir başka takımla bir işbirliğine gidilecek. Şu an için takımın acil ödemeleri için kaynak arayışında olan Başkan Ağaoğlu’nun bu organizasyonu bir yönetim değil kulüp politikası haline getirmek adına her adımı atması bekleniyor.

Herkes destek olursa...

Ancak elbette ki hepsi için önce kulübün nefes alması, güncel ödemelerini yapıp rahat bir şekilde önüne bakması gerekiyor. Birçok başkanın hayalini süsleyen, camianın en büyük beklentilerinden biri olan bu projenin hayata geçebilmesi için camianın her ferdinin hiçbir şahsi çıkar gütmeden elini taşın altına sokması gerekiyor. Yoksa bu yükü yine sadece bir başkanın omuzlarına yüklemek ve sonra da oldu-olmadı demek, yeni Yusuf ve Abdülkadirler’in önünü tıkamaktan başka bir işe yaramaz.