Olayın görgü tanığı Ali Kemal Başaran’ın avukat kızı Nagihan Başaran, babasını yumruklayan kişinin sarhoş gibi olduğunu belirterek, “Ne olacak şimdi diyerek, para istiyordu. Babam para vermeyeceğini söyleyince, yumrukladılar. Suç duyurusu üzerine A.O. ve A.B. gözaltına alındı, 2 kişi ise aranıyor. Başaran’ı Konsolosluk görevlisi polislerin kurtardığı kaydedildi.

ANAVATAN Partisi Trabzon eski Milletvekili Ali Kemal Başaran, kayıp olan Zalim adlı kangal cinsi köpeğini bulan gençlerin kendisinden para istemesi üzerine çıkan kavgada dövüldüğünü ileri sürerek, suç duyurusunda bulundu.

PARAYI VERMEYİNCE...
Trabzon'un Ortahisar İlçesi'nde ikamet eden Anavatan Partisi Trabzon eski Milletvekili ve Trabzonspor eski Asbaşkanı Ali Kemal Başaran'ın evinin bahçesinde beslediği kangal cinsi köpeği kayboldu. Kaybolan köpeği bir gün sonra bulduğunu ileri süren 4 arkadaş, köpeğe karşılık Başaran'dan para istedi. Başaran'ın parayı vermemesi üzerine taraflar arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. 4 kişi tarafından dövülen Ali Kemal Başaran, kaldırıldığı Fatih Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Sağlık durumu iyi olan Başaran'ın şikâyeti üzerine harekete geçen Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kısa sürede saldırganlardan ikisi A.O. ve A.B. gözaltına aldı. Başaran'ın kendilerine hakaret ettiğin ileri sürerken, 2 firarinin her yerde arandığı öğrenildi. Bu arada olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

KIZI YAŞANANLARI ANLATTI
Yaşanan olayın tanığı Ali Kemal Başaran'ın avukat kızı Nagehan Başaran ise, köpeklerinin sık sık kaçtığını belirterek, "Gece bir kişi elinde köpekle geldi. Bulduğunu söyledi. Teşekkür ettim. Eve döndüm. Para ister şekilde 'ne olacak şimdi' diye bağırdı. Babamı söyledim. Sarhoş gibiydiler. Babam para vermeyeceğini söyleyince, babamı yumrukladılar. Konsolosluk görevlisi polisler babamı kurtardı." dedi.