Günebakış Gazetesinin haberine göre : Trabzon 1. Asliye Hukuk mahkemesi, Trabzonspor’a kayyum atanması ile ilgili süreci başlattığında kayyum olarak atayacağı isimler için yazılı bir kriter yok. Mahkeme, istediği isimlere kayyum görevi verebilir.
-Trabzonspor Divan Başkanı avukat Ali Sürmen ise kayyum ataması ile bilirkişi atamasının birbirinden farklı olduğunu belirterek “Mahkeme atama yaparken, atayacağı kişilerin Trabzonspor gerçeğini bilen isimler olup olmadığına bakabilir” dedi
SÜREÇ KAYYUMA DOĞRU GİDİYOR
Trabzonspor’un genel kurulunun kayyumla yapılması halinde, önümüzde ki süreçte kayyum ataması da gündeme gelecek. Bunun için ilgili kanun, kayyum atamasında yerel mahkemeyi tam yetkili görüyor. Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi bütün sürecin tamamlanıp, iş kayyum atamasına geldiğinde, kişileri belirleyecek ve bu kişiler ücreti mukabilinde, kayyum olarak Trabzonspor’u genel kurula getirinceye kadar yönetecek. Mahkeme, kayyum ataması yaparken kişi kurum ya da başka oluşumlardan isim istemeyecek direkt kendi belirleyecek.

KAYYUM NASIL BELİRLENECEK
Mahkeme, en az üç en fazla 5 kişiden oluşacak bir kayyum atayacak. Bunun için de mahkeme, mali işlerde uzman, dernekler kanunun bilen ve Trabzonspor gerçeğine ve olgusuna yabancı olmayan isimleri seçecek. O nedenle, mahkeme seçimde çok titiz davranacak. Mahkeme heyetine dışarıdan lobi yapılması ise muhtemel gelişmeler arasında. Ancak mahkemenin Trabzonspor tarihinde belki de ilk defa vereceği kayyum kararı, karardan sonra da çok tartışılacak gibi görünüyor.

Muhalefetin kayyum adayları;
Ali Sürmen: Divan başkanı olması, hem Trabzonspor’u tanıması hem de yönetim ile ilişkilerinin bulunması nedeni ile mahkeme, Ali Sürmen’i ajandasına alabileceği gibi yönetime muhalif cephe de Sürmen için lobi yapabilir.
Atay Aktuğ: Adı çatı adaylığı için geçen Atay Aktuğ da yönetime muhalif kesim tarafından, kayyum atanması için lobi yaptığı isimlerden biri olarak gündeme geliyor.
Kenan Atalay. Yönetime muhalif gurubun kayyum ataması için önerebileceği kişilerden biri de Kenan Atalay. Atalay mali müşavir olarak mahkemenin kayyum için atayabileceği bir kritere sahip.

Yönetimin Kayyum adayları;
Sabri Sadıklar: Trabzonspor yönetimi de sürecin kayyum atamasına gelmesi halinde lobisel faaliyet yürütecek. Bunun için yönetimin kayyum atamasında, Sadıklar’dan yana lobi yapacağı kesin gibi.
Nadir Saral: Yönetim, divan başkan adayı olup seçim kaybeden Nadir Saral’ın da kayyumda görevlendirilmesi yönünde etkin olmaya çalışacak.
Tayfun Sezeroğlu; Son dönemlerde, Başkan Hacıosmanoğlu ile özel buluşmaları olan Sezeroğlu’nu yönetimin kayyum atamasında tercih edebileceği tahmin ediliyor

Tarafsız kayyum adayları;
Yusuf Şevki Hakyemez; Akil adam da olan KTÜ Rektör Yardımcısı Y.Şevki Hakmeyez’i mahkeme kayyum olarak atayabilir.
Şerif Özgür: Uzun bir dönem Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevini başarılı şekilde yürüten, halen spor teşkilatında müşavir olarak görev yapan Özgür’ün de kayyum heyetinde görev yapması olası.
Vali yardımcıları ya da Belediye başkanları: Mahkeme, Trabzon vali yardımcılarından birini ya da şehir merkezindeki seçilmiş belediye başkanlarından birine kayyum görevi verebilir.