Süper Lig’i dördüncü tamamlayarak Avrupa kupalarına katılma hakkı elde ettiği sezonda Trabzonspor bir çok oyuncusu da değerine değer kattı. Alman Transfermarkt’ın altı aydabir gerçekleştirdiği güncellemenin yeni hali, bordo-mavili oyuncuların bir çoğunun yükselişte olduğunu gösterdi.


Kaleci Uğurcan Çakır, Ocak ayında 750 bin euro olan bonservis bedelini, yeni yapılan değerlendirmede 1.5 milyon euroya çıkardı. Değeri yükselen bir başka isim olan Hüseyin Türkmen 1.25’den 2 milyon euroya yükseldi.
Sezon başında İran’dan kadroya dahil edilen Majid Hosseini 1.5 milyon eurodan 2 milyona çıktı. Genç futbolculardan Abdülkadir Parmak, 1.25 milyondan 2 milyona çıkarken; Nwakaeme 1.5 milyondan 2.5 milyona, Ekuban 700 bin eurodan 1.25 milyon euroya yükseldi.

Avrupa ekiplerinin peşinde olduğu transferin gözdesi iki isim Abdülkadir Ömür ile Yusuf Yazıcı, en önemli yükselişlere imza atan isimler oldular. Ocak ayındaki 10 milyonluk bedelini 15 milyon euro’ya çıkaran Abdülkadir, sadece Trabzon değil; aynı zamanda Süper Lig’in de en çok değer kazanan oyuncusu oldu. Yusuf’un bonservis bedeli ise 11’den 13 milyon euroya sıçradı.
(milliyet)