5-0’lık Malatyaspor yenilgisiyle sarsılan ve milli araya sorunlu giren Trabzonspor’da, Onur Kıvrak ve Burak Yılmaz kadro dışı bırakılmıştı. Taraftara el-kol hareketleriyle tepki gösterip, özür dilemediği için takımdan uzaklaştırılan Burak’ın yanı sıra Malatya maçında hatalı goller yiyen ve soyunma odasında beklenen reaksiyonu göstermediği iddia edilen Onur Kıvrak da takım dışında kaldı. İki flaş kadro dışı, sadece Trabzonspor’da değil spor kamuoyunda da ciddi gündem olurken, yaklaşan Fenerbahçe maçı bir anda havayı değiştirdi.

Futbolcuların ‘af’ maçı

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde son sürat antrenmanlarını sürdüren Bordo- Mavililer’de, teknik direktör Ünal Karaman oyuncularını galibiyete şartlıyor. Öte yandan kritik maçın biletleri de satışa çıktı. Taraftarların biletlere büyük ilgi gösterdiği öğrenilirken, 25 Kasım’daki Fenerbahçe mücadelesinde Akyazı’nın tıklım tıklım olması bekleniyor. Hem teknik heyet hem de futbolcular, taraftar için büyük önemi olan Fenerbahçe mücadelesini kazanıp, kendilerini affettirmek istiyor.

'Göster kendini Rodallega'

Burak Yılmaz’ın yokluğunda Trabzonspor’un en büyük hücum silahı; Hugo Rodallega. Sezona iyi başlayan ve 12 haftada kaydettiği 6 golle Bordo-Mavili takımın en skorer oyuncusu olan Rodallega ile teknik direktör Ünal Karaman da yakından ilgileniyor. Tecrübeli forvetle bir görüşme gerçekleştiren Karaman’ın, “Bu maçın önemini anlatmaya gerek yok. Kaliteni herkese göster. Taraftar bizden galibiyet bekliyor. Hücum bölgesinde senin sergileyeceğin performans, atacağın gol çok önemli. Sana güveniyorum” dediği öğrenildi. Rodallega’nın arkasında ise kulübede Ekuban yedek forvet olarak bekleyecek.