61SAAT SPOR SERVİSİ
Trabzonspor’un Malatyaspor ile karşı karşıya geldiği maçta kartlar havada uçuştu.

Bordo mavililerin deplasmanda karşı karşıya geldiği Yeni Malatyaspor karşısında sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Agresif oyun anlayışı sergileyen Trabzonspor’da ilk yarıda Jose Sosa, ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. 

Karşılaşmanın son dakikalarında ise Yalçın Ayhan’ın kışkırtmalarına dayanamayan Emmanuel Mas karşılık verince sarı kart gördü. Mas gördüğü bu sarı kart ile cezalı duruma düştü.

90+3. dakikada Yeni Malatyaspor kontratağa çıktı. Yusuf Yazıcı, orta saha yuvarlağında rakibini yere düşürdü ve hakem faul düdüğünü çaldı. Hakem bu pozisyonda Yusuf'a kırmızı kart gösterdi. Onur Kıvrak orta sahaya kadar çıkmıştı ve hakeme kırmızı kart sonrası itirazlarda bulundu ancak karar değişmedi.

YUSUF YAZICI OYNAYABİLİR
Maçın 90. dakikasında rakibi Turgut Doğan Şahin'i düşüren Yusuf Yazıcı son adam olması nedeniyle direkt kırmızı kart ile oyun dışında kaldı. Yusuf Yazıcı bir maç ceza alırsa Galatasaray maçında oynayabilecek. Hatırlanacağı üzere Beşiktaş - Fenerbahçe maçında Neto da son adam olduğu pozisyonda direkt kırmızı kart görmüş ve bir maç ceza almıştı. Yusuf da talimatlara göre bariz gol şansından direkt kırmızı kart gördüğü için Galatasaray maçında sahada olabilecek. 

MAS GALATASARAY MAÇINDA YOK
Emmanul Mas da bu maçta gördüğü sarı kartın ardından 4. sarı kartını tamamladı ve ligde Galatasaray maçında cezalı duruma düştü. Sarı kart cezası, kupaya yansımıyor. Mas kupada oynayabilir ama Galatasaray maçında oynayamayacak.