61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor’da son gelişmeleri Basın Odası Programında 61saat Spor Müdürü Hasan Tüncel ve Yavuz Gülgönül değerlendirdi.

EKUBAN'IN SAKATLIĞI

Bordo-Mavililerde özellikle sakatlıkları devam eden Ekuban ve Nwakaeme ile ilgili son gelişmeleri paylaşan Tüncel, “Son antrenmanda sakatlık geçirdi. 1. derce yırtık vardı. Diğer yırtıklara göre geri dönmesi daha kolay. Ekuban’ın son antrenmanda sakatlığı Trabzonspor’un Ankaragücü karşısında uygulayacağı planı mahvetti. Ekuban bakıldığında Trabzonspor’un hücumda ki en önemli aksiyonlarından birisi. Tam bir jokerdi, saha içinde teknik adamın kullanmak isteyeceği en önemli isimlerden biriydi.

Sakatlığı oynamasına engel bir durum teşkil etmiyor. Galatasaray mücadelesinde ben oynamasını bekliyorum. Ankaragücü maçında oynayabilirdi ama bu sakatlık daha kötü sonuçlar doğurabilirdi.. Bir nevi riske edilmedi diyebilirim. bana gelen bilgiler bu noktada. Zorlasa oynayabilirdi ama bu kez sezonu da kapatabilirdi” ifadelerini kullandı. 

NWAKAEME'NİN SAKATLIĞI
Nwakaeme'nin sakatlığı ile ilgili de konuşan Tüncel, "Nwakaeme'nin sakatlığı 3, 6 hafta denmişti. Şöyle bir bilgi var. iyileşme süreci çok iyi gitti. 2. hatasına girmiş durumda. Son antrenmanda düz koşulara başlamıştı. Bu sakatlık genellikle yoğun bir şekilde sağa sola dönüş yapan, ayak içini kullanop şut atan oyuncularda ciddi şekilde rahatsızlık yaratıyor.  Bununla ilgili kuvvet çalışması yapacak ona göre oynama durumu var. 45 dakika, 30 dakika belki çıkarabilir. Trabzonspor kesin kullanacaktır, ben onun da sahada olmasını bekliyorum. 

Her iki oyuncunun da bu hafta antrenmanlarda verecekleri performanslar önemli. Eğer antrenmanlara katılırsa her iki oyuncu da maç kadrosunda olabilir" dedi. 

ABDÜLKADİR PARMAK'IN DURUMU
Ankaragücü maçını yarıda bırakan Abdülkadir Parmak'ın durumun da açıklayan Tüncel,  "Abdülkadir Parmak'ın düne kadar ağırları vardı. Ciddi bir sakatlık değil, büyük ihtimalle maç kadrosunda olacaktır" diye konuştu.