Trabzonspor’un sezon başında gönderdiği oyuncular, gittikleri takımlarda başarılı performans sergileyemediler.  Bonservisiyle giden forvet oyuncuları Oscar Cardozo ve Mustapha Yatabare ile kiralık olarak gönderilen Muhammet Beşir, Savaş Çakır, Cafer Tosun, Ali Han Tunçer ve Onur Ramazan Toprak, toplamda 1304 dakikada forma şansı buldu. Oyuncular, toplamda sadece 2 gol kaydedebildi.

CARDOZO’DAN SES ÇIKMADI
Yunanistan’ın geçtiğimiz sezon şampiyon olan takımı Olympiakos’a bonservisiyle giden Oscar Cardozo, yeni sezonda ligde 3 maçta 174 dakika forma şansı bulabildi. 2 karşılaşmaya ilk 11’de başlayan Paraguaylı golcü oyuncu Cardozo, sahada kaldığı sürede ise golle tanışamadı.

YATABARE’DEN 2 GOL GELDİ
Yine sezon başında Karabükspor’a bonservisiyle verilen Mustapha Yatabare, ligde 3 karşılaşmada 233 dakika forma giydi. Bu maçların 3’üne de ilk 11’de başlayan forvet oyuncusu, 2 kez de rakip kaleyi geçmeyi başardı. Yatabare, gollerini Rizespor ve Trabzonspor maçlarında kaydetti.

BEŞİR SADECE 1 MAÇA ÇIKTI
Trabzonspor’un altyapısından yetişen ve Burak Yılmaz’a benzerliğiyle dikkat çeken Muhammet Beşir, ligin başında Şanlıurfaspor’a kiralık olarak gönderilmişti. Burada sadece 1 maçta kendisine şans sunulan 19 yaşındaki genç forvet, sahada 22 dakika kalırken gol atmayı başaramadı.

SAVAŞ ÇAKIR GOL BULAMADI
Geçtiğimiz sezonun son 3 karşılaşmasında Trabzonspor’da forma giyen 20 yaşındaki forvet Savaş Çakır, ligin başında pilot takım 1461 Trabzon’a kiralık olarak gönderildi. Takımıyla ligde 3 maça çıkan Savaş Çakır, sahada 42 dakika kalsa da rakip takım filelerini havalandıramadı.

CAFER TOSUN KALEYİ GEÇEMEDİ
Trabzonspor’un altyapısında forma giyen, geçtiğimiz yıl da Türkiye Kupası’nda Bordo-Mavili formayla 1 maça çıkan Cafer Tosun, yine 1461 Trabzon’a kiralık olarak gönderilmişti. Burada kendisine ligde 5 müsabakada şans verilen 16 yaşındaki oyuncu, sahada kaldığı 150 dakikada gol kaydedemedi.

ALİ HAN TUNÇER SESSİZ KALDI
Trabzonspor’un kadrosunda bulunan ancak Bordo-mavili formayla maça çıkamayan Ali Han Tunçer, 1461 Trabzon’a kiralık ve gelişmesi için gönderildi. Ligde 4 müsabakaya çıkan ve bu maçların 1’inde ilk 11’de başlayan 21 yaşındaki forvet oyuncusu, 146 dakikada rakip kaleyi geçemedi.

ONUR RAMAZAN 2 GOL ATTI
 Trabzonspor’un takımdan kiralık olarak gönderdiği ve gol atan tek oyuncusu Onur Ramazan Toprak oldu. 21 yaşındaki oyuncu, geçen sezon şampiyon olarak 2. Lig’e yükselen Ofspor’da forma giyiyor. Onur, takımıyla ligde çıktığı 6 maça ilk 11’de başlarken, 537 dakika sahada kaldı ve 2 de gol kaydetti.