7 maçlık galibiyet serisi Fenerbahçe derbisiyle son bulan Bordo-Mavililer, o yenilginin ardından düşüşe geçti. Karadeniz ekibi, çıktığı son 8 lig maçında sadece 2 galibiyet alabildi. Zirve yarışındaki rakiplerinin kayıplar yaşadığı haftalarda eline geçen fırsatları bir türlü değerlendiremeyen Bordo-Mavililer, dün de Karadeniz derbisinde Çaykur Rizespor’a diş geçiremedi.

Mücadele başladığı gibi 0-0 bitti. 4-1’lik Ankaragücü galibiyetiyle Milli araya moralli girilmesine rağmen Trabzonspor’un 3 maçlık hesabı tutmadı. Önce Sivasspor, ardından da Kayserispor ile berabere kalan Karadeniz ekibi, bu kez Rize’ye takıldı. 8 günlük yoğun fikstürde hedefini 9 puan olarak belirlemesine rağmen toplam 3 puan toplayabilen Fırtına, zirveden iyice koptu.

9 puan gerideler

31 maça çıkan lider Beşiktaş’ın 67 puanı bulunurken, 4. sıradaki Trabzonspor ise 33 karşılaşmada 58 puanı hanesine yazdırabildi. Maç fazlasına rağmen zirvenin 9 puan gerisinde kalan Bordo-Mavililer, artık Galatasaray ile Fenerbahçe’yi yakalamaya çalışacak. 17 Nisan’da Hatayspor ile karşılaşacak Bordo-Mavililer, ardından Galatasaray derbisine çıkacak.