Bordo-Mavililer, yeni sezona şampiyonluk değil, Avrupa kupaları parolasıyla çıkacak...

UEFA’nın mali kriterleri nedeniyle akılcı bir transfer politikası izlemeyi hedefleyen Trabzonspor, asgari hedef olarak Avrupa Ligi’ni koydu.

Teknik direktör Ersun Yanal’ın planını, Trabzonspor Başkan Yardımcısı Nevzat Aydın’ın twitter üzerinden yaptığı paylaşım açığa çıkardı.

Aydın, ‘’Bu dönem tatil yok’’ mesajıyla scout ekibinin çalışma görüntüsünü yayınlarken, fotoğraftaki ilginç bir detay dikkatlerden kaçmadı. Scout ekibinin çalışma alanının arkasında yer alan panodaki hesaplamalarda hem hedeflenen puan hem de bunun için yeni sezonda ayrılan prim miktarı görüldü.
Buna göre Trabzonspor, gelecek sezon 20 galibiyet, 5 beraberlik ve 9 mağlubiyetle 65 puan toplamayı öngördü. Bu planlamaya göre galibiyet başına 20’şer bin TL, beraberliklerde ise 10’ar bin TL olmak üzere kişi başı toplam 450’şer bin TL prim dağıtılacağı yazıldı.
Spor Toto Süper Lig’de geçen sezon Beşiktaş 79 puanla şampiyon olurken, 74 puanlı Fenerbahçe ikincilikte kalmıştı. Konyaspor ise Trabzonspor’un belirlediği 65 puan hedefinden 1 fazlasını toplayıp lig 3.’sü olarak Avrupa Ligi’ne adını yazdırmıştı.