61SAAT Spor Servisi - Hasan Tüncel

Bordo-mavili ekipten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklama şöyle: "Şirketimiz ile Teknik Direktör Sayın Hüseyin Çimşir arasındaki 20.01.2020 başlangıç ve 31.05.2021 bitiş tarihli teknik adam sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilmiştir. Sayın Hüseyin Çimşir'e, fesih sözleşmesine istinaden herhangi bir fesih tazminatı ödenmeyecektir." İfadeleri kullanıldı.

"ZARAR GÖRMESİNİ İSTEMİYORUM"

Bugün akşam saatlerinde yaşanan ikili görüşmelerde Hüseyin Çimşir tesislerde bulunan Ahmet Ağaoğlu’na “Trabzonspor’un zarar görmesini istemiyorum” diyerek görevi bırakmak istediğini söyledi.

1,6 MİLYON TL’Yİ İSTEMEDİ

Bu talebi değerlendireceğini söyleyen Ağaoğlu daha sonra yönetim kuruluna da danışarak karşılıklı anlaşarak sözleşmenin feshini uygun gördü.
Normal şartlarda Trabzonspor’dan sözleşmesi gereğince talep edebileceği 1,6 milyon TL’yi istemeyen Çimşir bugüne kadar çalıştığı süreye kadar olan alacaklarını alarak ayrılığı resmileştirdi.

EŞYALARINI TOPLAYIP VEDALAŞTI…

İlk etapta odasındaki özel eşyalarını toplayan genç teknik adam daha sonra tesislerde bulunan Başkan Ağaoğlu yöneticiler ve kulüp personeliyle vedalaşıp tesislerden ayrıldı. 

NEWTON’A FIRSAT DOĞDU

Trabzonspor yönetiminin bir projesi olan ve kulübede Muzaffer Bilazer’le birlikte Çimşir’in arkasında görev yapan Eddie Newton’a bu ayrılığın ardından teknik direktörlük görevi tebliğ edildi. Trabzonspor’un şampiyonalar ligine katılması için kritik önem arz eden Kayserispor ve Türkiye Kupası Finali Alanyaspor mücadelesinde görev yapacak deneyimli antrenörün buradaki performansı Trabzonspor kariyerinde belirleyici olacak. Bilindiği üzere Trabzonspor Kulübü Newton’u “alt ve üst yapıyı koordine etsin” düşüncesiyle getirmişti.