61SAAT SPOR SERVİSİ

Teknik direktör Ünal Karaman’ın ayrılışının ardından Trabzonspor’un teknik patronu olarak ilk maçına çıkan Hüseyin Çimşir, maçın ardından dikkat çeken açıklamalar yaptı. 
Çimşir,  Bursa benim için önemli bir şehir Şampiyonluk yaşadığım şehir. Onunla oynamak ayrı bir duygu” dedi. 
Trabzonspor’un henüz hazırlık döneminde olduğuna dikkat eken Çimşir, “Daha hazırlık dönemindeyiz. Eksiklerimiz var. Neleri eksik neleri fazla yapıyoruz onu görme açısından önemli müsabakaydı. Eksikleri en kısa sürede ortadan kaldırıp ligi ve kupaya hazırlık olmak birinci önceliğimiz. Karma takım yaptık. Hem genç oyuncuları hem de tecrübeli oyuncuları görme adına. Güzel müsabaka oldu” dedi. 

“Beklentiler baskı ortamı oluşturuyor mu? Ve hedefler neler?” sorusuna Çimşir, “Baskı her yerde var. Özellikle Trabzonspor’da baskının olmadığı zaman olmaz. Ama ikinci yarıdan beklentimiz şu anda ki konum neyse onun üzerinde koymak. Şampiyonluk hayalimiz hedefimiz var. Onu gerçekleştirmek için gayretimizi mücadelemizi ortaya koyup gide bildiğimiz yere kadar gidip hedeflediğimiz çabayı ortaya koymak istiyoruz. Onun için çabalıyoruz. 
Bizim bazen bazen bu sezonla ilgili hikayesi okunan bir takım ortaya koymak istiyoruz. Başkasının hikayesini değil de kendi hikayemizin okunmasını istiyoruz. Bütün arkadaşlarımızla el ele verip ikinci yarıyı en iyi şekilde geçip hedeflediğimiz arzuladığımız yerde ligi bitiririz” diye yanıt verdi. 

''Ünal Karaman ile ilgili ne söylemek istersiniz.. “ sorusuna da Çimşir şu şekilde yanıt verdi: 

Ünal Hocayla 1,5 senedir yardımcılığını yapıyorum. Ama ben Ünal hocayla şimdi tanışmadım. Takım arkadaşım, kaptanım. A2 takımında teknik direktörüm. 2,5 sezon beraber mesai verdiğim ağabeyim. Bazen futbolda böye şeyler oluyor. O tarafına bakmanın anlamı yok. 1,5 sezonda çok güzel şeyler yaşadık. Benim sadece antrenör olarak değil oyuncu olarak da beraber olduğum vakit geçirdiğim bulunmaktan zevk aldığım ağabeyim. yolu bahtı açık olsun” 

Başkan Ahmet Ağaoğlu ve yönetimin kendisine verdiği destekle ilgili olarak ise Çimşir, “Başkanıma teşekkür ediyorum. Kolay bir iş değil. 5 yıldır yardımcı antrenörlük yapıyorum ama bu süre zarfında bu riski almak belki onlar için riskti. Onun ve yönetim kurulunun bana olan inancı beni daha çok çalışmak motive edecek. Onların güvenine layık olmak için çalışacağım” dedi. 

Transfer ile ilgili ise, “Eksikliklerimiz var. Ünal hoca ile baraber çalışırken planlamamız vardı. Devre arası transferi kolay bir iş değil. Hem oyuncu maliyeti hem de iyi oyuncuyu bulma anlamında kolay değil. Ekonomisi var. Oyuncunun buraya gelebilirliği var. Bunlar önemli şeyler. Şunu çok net söylüyorum. Oyuncu katmak için oyuncu katmayacağım. Mevcutlara alternatif olacak, kalitesi üstün oyuncu bulursam almak için bunu yönetim kuruluna söyleyeceğim. Şartlar neyi gösterir bilemiyorum ama arada oyuncu almayacağım” dedi