Yeni kurulan bir takım olarak ilk maçta hava sıcaklığınında yüksek olduğu ortamda oyuncuların performansından memnun olan Ersun Yanal galibiyet sonrası futbolcularını tebrik etti. 2-0 lık  net galibiyet yüzleri güldürürken yönetim ve teknik heyetin ortak düşüncesi "Daha da iyi olacağız"oldu.

Doğru yolda olduklarının altını çizen Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal, Gaziantepspor maçıyla birlikte tempoyu her maç biraz daha arttırmak zorunda olduklarını futbolcularını belirtti. 

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yeni transferlerin birer birer boy gösterdiği mücadelede Ogenye Onazi attığı 2 golle maça damga vurdu. 23 yaşındaki oyuncu Seri A'da forma giydiği 76 maçta kariyerinde 4 gol atarken, Trabzonspor formasıyla çıktığı ilk maçta 2 gol atma başarısı göstermesi dikkat çekti.

Öte yandan transfer döneminde kadrosuna 7 yeni oyuncu katan Trabzonspor'da kadroya son şeklin verilmesi konusunda scout ekibi ve yönetimin yoğun uğraş içersinde olduğu öğrenildi. 

Yönetimin scout ekibinin raporu doğrultusunda oyuncularla temaslarını sürdürdüğü öğrenilirken, en geç Çarşamba gününe kadar sağ kanat ve sağ bek transferlerini noktalaması bekleniyor.